Odhalte kouzla Zázračné planety

Zázračná planeta Kulturní servis PulsNejkrásnější záběry z úspěšné nové série BBC Planet Earth II ve fascinujícím formátu 4K-Ultra-HD na obrovské obrazovce doprovázené osmdesátičlenným symfonickým orchestrem a hudbou, kterou složili držitel Ceny Akademie Hanz Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe.


Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - LIVE IN CONCERT se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC -  Zázračná planeta II. Na programu turné od února do dubna 2018 je celkem 23 měst v devíti zemích. Navštivte například koncert v pražské O2 areně 28. března.

V roce 2006 změnila společnost BBC dokumentárním filmem Zázračná planeta revolučním způsobem pohled na svět, ve kterém žijeme. O deset let později následuje Zázračná planeta II, dlouho očekávané pokračování tohoto velkolepého televizního portrétu naší planety. Společně se svými koproducenty BBC America, ZDF, Tencent a France Télèvisions se BBC opět podařilo nastavit nové standardy v oblasti dokumentárních filmů. Týmy kameramanů věnovaly natáčení Zázračná planeta II tři roky.

Kameramani celkem natočili 2089 hodin během 117 výletů ve 40 zemích a pořídili unikátní snímky naší Země a jejích obyvatel pomocí dronů, fotopastí, teleobjektivů, kamer pro záznam v šeru a vysokorychlostních kamer. Díky pokročilé technologii bylo možné zažít přírodu z úplně nového úhlu - blíž, detailněji a mnohem překvapivěji než kdykoliv předtím.

Po prvním vysílání programu Zázračná planeta II ve Velké Británii dosáhla BBC rekordních čísel sledovanosti jednotlivými klipy, které vyvolaly nesmírný zájem  jak u televizních, tak i u online diváků.  Živá koncertní verze nyní představí fascinující scény seriálu na obrovské obrazovce.

Nově sestavený filmový materiál, který BBC použila speciálně pro tuto show, zavede diváka do extrémních přírodních oblastí - na ostrovy, do pouští, do džungle a dokonce i do měst - které byly lidským očím dosud skryty. Zázračná planeta - LIVE IN CONCERT je poutavé spojení symfonického koncertu a přírodopisného filmu.

Zázračná planeta Kulturní servis Puls

Živá verze programu Zázračná planeta II s neobvyklými záběry natočená ve fascinujícím formátu 4K-Ultra-HD přináší divákům ještě bližší pohled do nových světů. Zázračná planeta II - LIVE IN CONCERT spojuje optickou bohatost brilantní přírody a záběrů zvěře s koncertním zážitkem osmdesátičlenného symfonického orchestru. Přehlídka se tak stává vzrušující společenskou akcí a působivou vizuálním a hudebním putováním.

Hudební doprovod, který dokonale podtrhává působivost záběrů a emotivně je zesiluje, vytvořili držitel Oscara Hans Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe. Zimmer již složil hudbu pro více než 120 filmů, včetně 12 Let v Řetězech, Batman vs. Superman, Inception, Dark Knight a Dark Knight Rises, Sherlock Holmes, Piráti z Karibiku 2, Spider Man 2, Gladiator, Pearl Harbor, Kung Fu Panda, Rain Main a Thelma & Louise.

Osmdesátičlenná Filharmonie hl. m. Prahy pod vedením Matthewa Freemana uvede skladby, které napsal výhradně Zimmer a jeho tým právě pro toto živé představení. To vytváří pestrou hudební paletu jako podklad pro jedinečné záběry, na kterých filmaři z BBC pracovali po celá léta. Střídavě veselá a dramatická hudba vtahuje diváka ještě hlouběji do toho, co se na obrazovce odehrává.

Mezi jednotlivými filmovými sekvencemi bude o práci tvůrců dokumentárních filmů informovat moderátor Alfréd Strejček, působivě vysvětlovat, jak vznikaly jednotlivé nahrávky, a poskytne zajímavé informace ze zákulisí programu Zázračná planeta II.

Planet Earth II je produkční jednotka společnosti BBC Studios Natural History, která vznikla ve spojení s BBC America, ZDF, Tencent a France Télèvisions. BBC Worldwide je hlavní obchodní divizí a stálou dceřinou společností British Broadcasting Corporation (BBC). Její vize je budovat značky a pověst BBC, publikum a komerční návratnost po celém světě. Toho je dosaženo investováním, komercializací a prezentováním obsahu z BBC po celém světě způsobem, který je v souladu se standardy a hodnotami BBC. Toto podnikání také prosazuje britskou kreativitu po celém světě.



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání