V žánrových cenách Anděl mají po 2 nominacích Insania a Jitka Šuranská

ceny andělŽánrové ceny Akademie populární hudby cen Anděl znají své nominované za rok 2013. V devíti kategoriích si nejlépe vedly skupina Insania a Jitka Šuranská – mají po dvou nominacích. O vítězích se rozhodne 14.března 2014


Brněnská skupina Insania má za své album Zapal dům poraž strom nominaci v kategoriích Hard & heavy a Punk & hard core, Šuranská za album Nězachoď slunečko v kategoriích Folk & country a World music.

Jakým způsobem byli nominovaní vybráni? V každé kategorii nominovali oslovení odborníci, což jsou hudební publicisté, kteří daný žánr sledují systematicky a dlouhodobě, písemně tři své favority. Odborníků je v průměru v každé kategorii dvacet. Po skončení hlasování v prvním kole byly jejich hlasy sečteny a na jejich základě byla určena jména nominovaných. Ve druhém kole z nich budou odborníci písemným hlasováním vybírat vítěze.

V kategoriích Punk & hard core a Ska & reggae byla v prvním kole hlasováni nominována čtyři alba. Při hlasování odborníků totiž došlo k tomu, že alba na třetím a čtvrtém místě měla stejný počet bodů, takže se mezi nominovaná dostala obě.

 

ceny anděl


Vyhlášení vítězů žánrových cen Anděl se uskuteční v pátek 14. března v 19.30 hodin v pražském Paláci Akropolis. Jako hosté se na ceremoniálu představí skupiny Doctor Victor, 6 NaChodníku a písničkář Jakub Ondra. Udílení cen proběhne za přítomnosti TV kamer. Večera se mohou účastnit i fanoušci, jelikož je veřejnosti přístupný.

Vyhlášení cen Akademie populární hudby  - Cen Anděl, Czech Music Awards za loňský rok se pak uskuteční ve středu 14. května 2014 v Hudebním divadle Karlín.


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání