Hudební lahůdky Votvíráku 2012

VotvírákOrganizátoři festivalu Votvírák, který se uskuteční ve dnech 15. – 17. června v Milovicích, přichystali pro návštěvníky opravdové lahůdky. Jednou z nich je i jedinečný projekt skupiny Livě Band. Ta na Votvíráku zahraje živě nejen s rapperem Majkem Spiritem.


V článku Jak vyrazit na Votvírák pohodlně a levně jsme si vysvětlili naprostý základ – tedy jak se na multižánrový festival vůbec dostat. Nikdo se už nemůže vymlouvat, že přece nevyhodí stovky za dopravu, nebo že se nebude pařit desítky minut v autě, když ani nebude mít kde zaparkovat. Všem se snažilo vyjít vstříc, jak jen to je vůbec možné. Můžeme tedy přejít k  příjemnějším částem festivalu, tím hlavním je samozřejmě hudební program.

VotvírákVotvírák přivítá tradičně pouze české a slovenské kapely. O tolik má těžší upoutat pozornost fanoušků hladových po kvalitní hudbě. Přeci jen i zvučná jména českých a slovenských kapel jsou pro většinu z nás téměř denním chlebem a na své česko-slovenské oblíbence jistě každý už několikrát zašel. Nicméně organizátoři Votvíráku mají i na letošek přichystané lahůdky, které dvoudenní festival na sto procent zpestří.

Jedna z nich je přesně podle fanouškova gusta. Tedy lépe řečeno, sami návštěvníci festivalu si mohli odhlasovat, kterou mladou kapelu si přejí vidět na centrální stagi Votvíráku 2012. V soutěži VOTVÍRÁK TALENT 2012 poslali hlasující na festival kapelu NATŘIJE!. Skupina obdržela 482 hlasů a zahraje nám tak hned v pátek 15. června. Na nepostupovém druhém a třetím místě se umístila uskupení Magnetikum a Cookies.

V dubnu zároveň odstartovalo i druhé finále VOTVÍRÁK TALENT a vy až do půlnoci 10. května 2012 můžete jednu z deseti finálových skupin dotlačit k vystoupení na Votvíráku. A to pomocí SMS ve tvaru VTAmezeraČÍSLO (např. VTA 1), kterou zašlete na číslo 900 06 09. Cena je 9 korun včetně DPH.

A pro které kapely můžete hlasovat?


 


VotvírákOvšem to není vše, co nás na Votvíráku 2012 čeká. Na hip hop stage Rádia Spin uvidíme v pátek od půl osmé program, který v historii českého hip hopu nemá obdoby. Jde o dlouhodobý projekt, na kterém Livě Band, známý ze spolupráce s Prago Union, pracuje posledního půl roku a rozhodně se máte na co těšit.

Šest kapel ve večerním programu zahraje s živou kapelou. Ovšem není to tak, že se na podiu vystřídá šest různých skupin. Livě Band nacvičuje šest různých repertoárů. Díky konceptu kombinace jejich nástrojů – bicí, basa, kytara, příčná flétna, saxofon, sampler, MIcro Korg a bicí pad Roland SPD-SX se samply, které se na živo dají zahrát špatně, nebo vůbec, a tak vzniká jedinečný projekt „živě hraného“ hip hopu. Ten zachovává charakter skladeb, ale přináší neodolatelnou energii živých muzikantů.

Podobný projekt nemá v historii českého hip hopu žádnou konkurenci a pokud si něco takového neumíte představit, doporučujeme zhlédnout video ze zkušebny. Na Votvíráku se pak můžete těšit na živou smršť v podání b-boy funk projektu Champion Sound, Prago Union, MC Gey a DJ Fatte nebo třeba slovenské ledové mistry Moja Rec, vedle nichž vystoupí i momentálně nejpopulárnější rapper české i slovenské scény Majk Spirit.

Zda se Livě Bandu podaří předvést průkopový kousek se musíte přesvědčit sami. Chystaný projekt uvidíte jedině v pátek večer na Votvíráku.



 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Votvírák





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání