Program festivalu Votvírák je téměř kompletní

Votvírák 2012Kulturní servis Puls Vás jako hlavní mediální partner zve na tradiční zahájení letní festivalové sezóny v podobě multižánrového festivalu Votvírák. Ten proběhne o víkendu 15. – 17. června, kde jinde než na letišti Boží Dar v Milovicích, které se nachází ve Středočeském kraji. Organizátoři hlásí, že hudební program je prakticky zkompletovaný, zbývají už jen tři místa pro mladé kapely, ty bojují o přízeň v soutěži Votvírák Talent.


Svátek české a slovenské hudby, tak je titulován oblíbený letní festival, který symbolicky zahajuje sezónu bohatou na outdoorové akce. Multižánrový Votvírák nabízí svým návštěvníkům různorodé hudební styly. Představí jim interprety, které by na jiné akci pohromadě neviděli. Nebo si umíte představit Václava Neckáře na Hip Hop Kempu nebo Xindla X a Jaroslava Uhlíře na Rock for People? Program překvapí i zajímavými umělci, kteří na jiných festivalech běžně neúčinkují. Pravidelně se zde objevují kapely a zpěváci ohlašující svůj návrat na hudební scénu. A jinak tomu nebude ani tentokrát.

Votvírák 2012Vystoupí také legendy české scény, jež letos oslaví významné jubileum. Ať už to budou Olympic s padesátiletou existencí oznamující „Jedeme dál“ nebo tradiční účastník skupina Arakain, která si letos připíše třicet let plných rocku. Třicítku oslaví i punková stálice Visací zámek, jejíž fanoušci budou nepochybně skandovat „Punk´s not dead“. Pokud máte rádi jejich hity jako „Známka punku“, „Padesát“, „Traktor“ nebo „Cigára“, přijďte je podpořit. Mezi oslavenci bude také kapela Mňága a Žďorp, ta si připíše na hřebíček úspěšných 25 let úspěšné kariéry.

Jedno z letošních největších lákadel by mohlo být vystoupení umělce, který se v šedesátých letech proslavil jako člen formace Golden Kids a v současné době se těší obrovským úspěchům. Řeč není o nikom jiném než o Václavu Neckáři, který v současné době působí se svou skupinou Umakart. „Lékořice“, „Stín katedrál“ či oceňovaná píseň „Půlnoční“, to jsou skladby oslovující posluchače různých generací. Na hudební scénu se s novým projektem a partou mladých muzikantů plánuje vrátit také Lešek Semelka.

Votvírák 2012Na hlavní stagi Votvíráku 2012 uvidíte také skupinu Mandrage, zpěvačku Annu K, showmana Jiřího Macháčka s Mig 21, partičky Charlie Straight, UDG nebo Sto Zvířat či kapelu oceněnou jako Objev roku, kluky z Goodfellas. Ve festivalovém stanu vystoupí Petr Bende, Pokáč a zmiňovaní Jaroslav Uhlíř a písničkář Xindl X. A jak na tom bude rocková scéna? Servírovat se bude Iné Kafe, Harlej, Desmod, Škwor, Citron, Alkehol, Imodium nebo finalista televizního pořadu o talentech - skupina Segment.

Votvírákovskou partu doplní také Tleskač, Blue Effect, Rybičky 48 a Juicy Freak. Letošní specialitou bude koncert skupiny Chinaski, která výhradně pro tento festival vystoupí s repertoárem sestaveným z hlasování fanoušků. Zúčastnit se můžete samozřejmě i vy, stačí navštívit oficiální internetové stránky akce www.votvirak.cz.

Na své si přijdou i příznivci hip hopu. Kvalitní a pestrý program pro ně bude zajištěn na Hip Hop Stagi rádia Spin. Mezi potvrzenými účinkujícími jsou Prago Union a livě Band, slovenští Moja Rec, Vec, Champion Sound, Ty Nikdy label a MC GEY, který se představí spolu s DJ Fattem.

Votvírák 2012Jestli chcete ovlivnit hudební program Votvíráku, hlasujte pro tři volná místa zbývající pro mladé kapely. Ty o ně momentálně bojují v soutěži Votvírák Talent, která se pořádá ve spolupráci s magazínem HelpMusic. Jediným kritériem je přízeň hudebních fanoušků vyjádřená jednotlivým soutěžícím. Více informací se dočtete opět na stránkách www.votvirak.cz.

Pokud se plánujete na festival vydat, neodkládejte dlouho nákup vstupenek, standardní jsou v prodeji do 31. března za 140 Kč bez poplatků, po tomto termínu budou dostupné za 195 korun bez poplatků. V ceně standardní vstupenky je zahrnuta možnost využití služeb stanového městečka bez dalších poplatků. Kdo si potrpí na větší pohodlí, může si pořídit VIP vstupenku v ceně 900 Kč. Ta zahrnuje samostatné odbavení, extra vstup do areálu, akreditace bez front, možnost parkování na VIP parkovišti, ubytování ve speciálním VIP stanovém městečku a volný přístup do VIP zóny se speciálním barem a stanem s občerstvením. Samozřejmostí jsou oddělené sociální a hygienické prostory.

 






Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Votvírák





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání