Festival JamRock přivede do Žamberka Anděly

JamRockPáté pokračování festivalu JamRock i letos nabídne desítky nejslavnějších jmen domácí hudební scény a nebudou chybět ani zahraniční kapely. Sejdou se již tradičně pod rozhlednou Rozálka v Žamberku ještě před koncem školního roku ve čtvrtek 14. června a párty se po následující dva dny nezastaví. Těšíte se?


O konečné podobě line-upu rozhodovali z velké části také fanoušci festivalu, kteří mohli na webových stránkách akce hlasovat, které kapely by na letošním JamRocku viděli a slyšeli raději než jiné. Anketa vyvolala mezi publikem nadšení a své návrhy lidé vyjadřují nejen prostřednictvím hlasování, ale také na Facebooku, jenž se tipy, návrhy a připomínkami hemží už několik měsíců.

„Máme za sebou první kolo složené z českých kapel, které u nás za čtyři roky byly. Teď probíhá druhé, v tom se o přízeň fanoušků ucházejí skupiny, které by se k nám podívaly poprvé,“ komentuje výsledek úspěšného nápadu hlavní pořadatel JamRock festivalu Libor Pavlata.

JamRockZahraje domácí hudební špička
Základnu žamberského programu tvoří jména nejslavnějších českých a slovenských hudebníků, z nichž mnozí jsou vlastníky hudebních ocenění Anděl za rok 2011, jako například držitel ceny za nejlepšího zpěváka a nejúspěšnější album Tomáš Klus, zahraje i skupina roku Mandrage nebo nominovaná Anna K.

Kromě „oandělovaných“ hvězd na třech festivalových pódiích vystoupí i desítky dalších osvědčených kapel. V Žamberku zahrají třeba známí Wohnouti, Support Lesbiens, MIG 21, Vypsaná Fixa, Shatter nebo brati zo Slovenska Horkýže Slíže a No Name.

Line-up doplní i zahraniční hosté z celého světa, mezi nimi třeba Keko Yoma z Chlle, AdamBomb ze Spojených států, Noctem ze Španělska, The Feud z Velké Británie a spousta dalších.

JamRockVedle metalu i zahraniční hvězdy
Zásadní inovaci přichystali tvůrci festivalu na úvodní čtvrtek, který byl v minulých letech zasvěcen výhradně příznivcům tvrdého metalu. Na tom se ani letos nic nezmění, skupiny vřeštících hudebníků však na druhém pódiu doplní i několik zahraničních kapel v čele s výrazným a všeobecně známým jménem.

Ona zahraniční hvězda navíc nezahraje pouze obvyklých festivalových padesát minut, ale regulérní minimálně hodinu a půl trvající koncert. „Vzhledem k tomu, že chceme zachovat nízké ceny na JamRock jako takový – tedy na pátek a sobotu, a proto, že je čtvrtek  finančně náročný, bude se platit zvlášť,“ doplnil Libor Pavlata i drobný technický detail.

Bližší informace k festivalu budou už za nedlouho dostupné na webu www.jamrock.cz, které se však touto dobou upravují, takže buďte trpěliví. Vstupenky seženete v tradičních předprodejních sítích Ticketpro nebo Ticketportal za 450 korun.

 



Text: Jitka Hemelíková
Foto: Jam Rock





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání