Sázavafest 2013: První potvrzení headlineři a hvězdy české scény

Sázavafest 2013Pro ty, kteří už mají zimy po krk a těší se na teplé, prosluněné dny, máme nové informace týkající se letního Sázavafestu. Jeho organizátoři na tiskové konferenci prozradili jména headlinerů i široké zastoupení českých umělců v programu. Třináctý ročník navíc mění své dějiště a přesouvá se do Světlé nad Sázavou a proběhne 1. až 3. srpna.


Sluneční brýle, opalovací krémy a plavky patří k létu stejně neodmyslitelně jako široká škála festivalů. Návštěvníci mohou vybírat podle svého vkusu, tradice i žánru. Sázavafest se snaží již třináctým rokem přilákat jak fanoušky rockové, tak i taneční hudby.

Organizační tým odtajnil jména hlavních hvězd a shrnul dosud známé informace. Kromě ředitele festivalu Pavla Kloupara byl přítomen také starosta Světlé nad Sázavou, kam se letošní ročník přesunul. „Očekáváme, že mladí lidé utvoří kvalitní publikum a Světlá nad Sázavou si ekonomicky pomůže,“ reagoval Jan Tourek na dotaz Jaroslava Špuláka, který celou konferencí provázel.

Jako minulý rok si návštěvníci budou moci vybrat ze 4 hudebních scén. Nebude chybět taneční a MTV unplugged stage, kde plánují organizátoři zařadit akustická vystoupení účinkujících.

Sázavafest 2013


Mezi hlavní tahouny letošního ročníku patří FALCO tribute band, který se skládá z původních členů kapely, kteří hráli s Falcem až do jeho smrti. Vzpomínkově se ponese celé jejich vystoupení. Zahrají totiž největší hity jako „Naked", „Rock me Amadeus" nebo „Coming Home".

Dalšími významnými úspěchy jsou pro tým Sázavafestu německý legendární DJ Jasper Forks alias U96 a Dub FX, který přijede až z Austrálie. Oba zahrají první srpnový víkend českému publiku a bude se na co těšit, slibuje Michal Krčmář, tiskový mluvčí festivalu.

Mezi zahraničními účinkujícími se objeví také francouzská tříčlenná skupina Lyre Le Temps, která se na festival vrací po velkém úspěchu z minulého roku. Dále vystoupí rakousko-britské duo Mr. Dero & Klumzy Tung. Ti spolu hrají od roku 2006.

Sázavafest 2013


České a slovenské interprety bude zastupovat celá plejáda zpěváků, zpěvaček i kapel. Mezi hlavními se objeví No Name, Vypsaná fixa, Mandrage, Blue Effect, Celeste Buckingham nebo nově vzniklý Portless. Jde o nový projekt několika členů Support Lesbiens v čele s frontmanem. Kryštof Michal dorazil do Štupartské pivnice také, a to i přes své nachlazení, a vysvětloval, na co se mohou diváci těšit. Portless zahrají několik svých nových písní, ale zazní i největší hity Support Lesbiens.

Velký mejdan slíbil další účastník tiskové konference Milan Cais. Jeho kapela Tata Bojs totiž na festivalu oslaví 25 let od založení. Na jejich vystoupení bude dokonce zhotovená speciální světelná pódiová konstrukce, která bude přes den zavěšena nad klasickým pódiem, pořadatelé ji spustí speciálně pro večerní koncert Tata Bojs.

Jedinečná možnost užít si celý festival od 1. do 3. srpna mají návštěvníci, kteří si stihnou koupit lístky do 19. února, za 550 Kč. Poté se cena vstupenky zvýší na 690 korun. Jako každý rok i nyní je možné je pořídit v předprodejích Ticketportal. A i tento rok je tu jistý benefit, tentokrát v podobě karty ISIC. Kdo ji použije, získá slevu na vstupenky 60 Kč.

Sázavafest nezměnil pouze lokalitu konání, obměnil ve velké míře také organizační tým. Ten se po celou dobu konference tvářil poněkud tajemně a slíbil odkrytí dalších novinek a nových nápadů na příští tiskové konferenci. „Všichni věříme, že třináctka pro nás bude šťastným číslem a navážeme na předešlé ročníky,“ vyjádřil své přání ředitel festivalu Kloupar v tiskové zprávě.






Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání