Do zahájení Sázavafestu zbývají poslední hodiny!

SázavafestPřípravy na letošní 12. ročník multižánrového festivalu byly ve středu 1. srpna v plném proudu. Zatímco Óčko stage již stála v plné kráse, sesterské Sázavafest pódium se teprve začínalo stavět. Technici nezaháleli ani se stavbou ProMoPro Dance Hall a Jam Stage, jež se budou nacházet v uzavřených halách, kam se mohou v případě nepřízně počasí návštěvníci schovat. Pozadu nezůstaly ani stánky s občerstvením a doprovodnými aktivitami.


Brány Sázavafestu se veřejnosti poprvé otevřou ve čtvrtek 2. srpna od 11 hodin. První nadšenci pak mohou zavítat do cirkusového stanu, v němž je umístěna Balbínka Ochrana fauny ČR. Program zde začne v pravé poledne vystoupením Iglů. Óčko stage se rozjede o půl hodiny později s Porcelaine People. Jam Stage a ProMoPro Dance Hall si dají s programem trochu na čas, první tóny se z nich rozezní až v pozdních odpoledních hodinách.

Plně zaměstnáni byli rovněž majitelé stánků s občerstvením, kteří nabídnou tradiční festivalové pochutiny jako langoše, pizzu nebo třeba kebab. Na první pohled zaujme zmrzlinová samoobsluha, kde si můžete sami vybrat a natočit svou zmrzlinu. V očekávaných vedrech ledové osvěžení určitě bodne. Rovněž dětský koutek dostával pomalu jasnější podobu, aby bylo dobře postaráno i o malé návštěvníky.

Od 1. srpna již není možné zakoupit vstupenky v předprodeji, ale jen na místě v pokladně umístěné u vstupu do festivalového kempu, kde bude v prodeji i jednodenní vstupné na festival. Kapacita stanového městečka je v současné době zaplněná z jedné poloviny a v případě, že i tak nebude kapacitně stačit, existují opět i záložní varianty. Pořadatelé letos slibují kvalitnější zázemí pro samotné kempování návštěvníků. A důležitou a dobrou zprávou jistě je, že bude možné si do kempu nosit své vlastní jídlo, avšak nocležníci by se měli vyvarovat opékání buřtů, neboť je v městečku přísný zákaz zakládání ohně a používání vařičů s otevřeným ohněm.  

Pro automobilové návštěvníky bude k dispozici několik parkovišť, která jsou umístěna v blízkosti areálu. Parkující obdrží za poplatek parkovací kartu, jejíž cena za osobní automobil nebo motocykl je 250 Kč, dodávku 350 Kč a autobus 500 Kč na všechny dny festivalu. Parkoviště jsou v provozu nonstop od čtvrtka 2. 8. od 11 hodin do neděle 5. 8. do 13 hodin.

 






Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Kristýna Šmejkalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání