Open Air Festival úspěšně zakončil další ročník

Open Air FestivalVíkend plný zábavy, sportu a především parádní hudby. To byl Open Air Festival 2012, který vyvrcholil v sobotu 11. srpna. Mezi českými kapelami Nightwork, Mandrage nebo Charlie Straight se tyčila také zahraniční hvězda Amy Macdonald, která rozproudila hlediště.

 


Hudební odpoledne započal Kašpárek v rohlíku. Své vystoupení propojili s divadelními prvky a předvedli tak show pro malé i velké. V zábavném duchu pokračovalo i další představení.  V živém vystoupení televizní show Na Stojáka! nemohl chybět, v současné době velice oblíbený bavič, Lukáš Pavlásek. Přímé debaty a konfrontace s diváky nebyly výjimkou. Dalšími komiky byly Karel Hynek a Daniel Čech.  Emil Hakl obšťastnil příznivce české literatury třiceti minutami čtení ze své nové knihy, která má vyjít teprve před Vánocemi.

Jaroslav Svěcený v kontrastu s ďábelskou kapelou Cigánski Diabli předvedl svůj um a učaroval obecenstvo hrou na housle. Poté se lidé přesunuli na hlavní stage, kde své banjo rozdrnčel Ivan Mládek. Hitovky jako „Linda“, „Křeček“ nebo „Láďa jede lodí“ si rád zazpíval každý. Kulturní vložkou se stal Milan Pitkin a Libuna, která popsala své zážitky z Ameriky. Pozadu nezůstal ani sám Mládek a na přání povyprávěl pohádku v polštině.

Open Air FestivalPlzeňská skupina Mandrage na sebe nenechala dlouho čekat. Nejznámější pecky zazněly v první polovině koncertu a ke konci neopomněli ani na song „Františkovy lázně“. V půl desáté vystoupila jedna z hlavních headlinerů festivalu Amy Macdonald. Skotská písničkářka okouzlila nejen svou krásou, ale především sametovým hlasem. Na dlouho očekávající koncert dorazila ve skvělé formě. Fanoušky seznámila se svým v řadě už třetím albem Life In A Beautiful Light.

Z naprosto jiného soudku přispěla stage Red Bull Tour Bus. Česká indie rocková kapela Charlie Straight, která letos hrála také v Českém olympijském domě v Londýně, rozžhavila diváky. Tahle čtyřčlenná klučičí skupina předvedla parádní show nabouchanou spoustou dobré muziky. Zprvu se zdálo, že vystoupení, která budou následovat už nemohou zaujmout, ale to by nebyli Prago Union. Pražská hip hopová partička parádně navázala na atmosféru, kterou započali kluci z Charlie Straight.

Jedna z nejlepších show se však udála v MF Dnes Stagi, kde vystoupili Rizzle Kicks. Z členů skupiny doslova sálala energie. Ve svém playlistu si pohrávali s melodiemi dokonce i z Harryho Pottera. Téměř už tradiční zakončovací kapelou se stali Nightwork v čele s Vojtěchem Dykem.  Elektronické zpracování „Máji“, „Tepláky“ nebo „Globální oteplování“ příjemně zakončilo Open Air Festival 2012. Nadšenci však mohli tančit až do rána na Bloody Beetroots, Macio a další.



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání