Poslední přípravy muzikálu Mauglí vrcholí!

mauglíOčekávaný muzikál Mauglí, z pera skladatelské a textařské dvojice – Soukup, Osvaldová, jde s přípravami do finále. Již 12. září ho premiérově shlédnout návštěvníci Divadla Kalich. Už nyní mají herci v paměti pevně vtisknuté své role a tanečníci naučené choreografie. Přítomné novináře o tom přesvědčili v úterý 3. září během představení několika ukázek.


V pořadí čtvrtý muzikál Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa se chystá uvést 12. září ve svém repertoáru pražské Divadlo Kalich. Zda nový muzikál Mauglí dosáhne úspěchů a bude plnit sály tak jako Johanka z Arku, Robin Hood nebo Elixír života, zatím není jisté. Ale rozhodně bude o co stát.

Kromě chytlavých melodií a silných textů, jak bývá u dvojice Osvaldová - Soukup zvykem, čeká diváky řada složitých choreografií, které mají za úkol přenést sál do džungle a postarat se o dech beroucí podívanou. Kromě zpěvu tak například v jedné ze scén chodí herci po půl metru vysokých špalcích, které se během písně přemisťují.

Atmosféru podtrhnou také skvěle promyšlené kostýmy. Na rozdíl od jiných inscenací, kdy se většinou převlek člověka za zvíře vyřeší škraboškou a trikotem, si zde kostymérky opravdu vyhrály. Kůže, kamaše, kožešinové vesty a dlouhé kabáty a k tomu výrazné líčení dělají celou scénu daleko uvěřitelnější.

Další slibnou částí muzikálu jsou bezesporu výborní herci. V roli pantera Baghíry se představí Jiří Korn, Mauglího hraje mladičký Jan Cina, Roman Tomeš nebo Petr Kolman. Tygra Šér Chána ztvární Jan Kříž nebo Juraj Čiernik. Jednu z mála ženských rolí matky vlčice se ujala Lucie Šoralová v alternaci s Vendulou Příhodovou.

Nové zpracování slavného Kiplingova příběhu o chlapci z džungle dostalo nyní trochu jiný nádech. Nejde totiž pouze o podívanou pro děti. Tato úprava, hudba i dialogy by měly daleko více zaujmout jejich rodiče. Divadlo Kalich tak zařadí do programu muzikál vhodný pro celou rodinu!

 





Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání