Premiéra muzikálu Mauglí byla velkolepá!

muzikál mauglíVe čtvrtek 12. září byl v Divadle Kalich uveden nový muzikál Mauglí: Jsme jedné krve. Jde již o čtvrtý společný muzikál dvojice Soukup, Osvaldová. A podle potlesku zaplněného sálu má nakročeno zařadit se po bok starších úspěšných počinů jako Robin Hood nebo Johanka z Arku.


Nový muzikál Divadla Kalich měl hned od oznámení jeho uvedení jednu velkou přednost. Hudbu k němu totiž napsal Ondřej Soukup a texty si vzala na starost Gabriela Osvaldová. S těmito dvěma jmény jsou také spojena vysoká očekávání. A ty alespoň na premiéře 12. září muzikál Mauglí splnil.

Více než dvouhodinový děj je protkán řadou vtipných scének. Celek ale nepůsobí komicky. Spíše naopak. Díky emotivní hudbě a silným textům, které vtahují do děje, si příběh zachovává hloubku a upoutá hlavně dospělé návštěvníky divadla.

muzikál mauglí


Tvůrci muzikálu neponechali nic náhodě. Do role starého pantera Baghíry obsadili Jiřího Korna, který si v nejedné písni ochočí všechny diváky, podobně jako kulhavý tygr Šér Chán v podání Jana Kříže. Naopak dojemně, velmi mladě a svěže působí výkony Mauglího a Raš mí. Ty hrají Jan Cina a Brigita Cmuntová.

Za zmínku ale také rozhodně stálo vystoupení tanečníků a akrobatů. Ti svými výkony vytvořili samostatné taneční vystoupení přímo uvnitř příběhu a dodali dech beroucí atmosféru. A také podtrhli výbornou a propracovanou choreografii.

Nastudování zvířecích pohybů se povedlo stejně jako výstižné kostýmy. Mezi nejzdařilejší patřil například převlek hada Ká zahraný Janem Vlasem, nebo skupina supů, mezi nimiž se objevil i Richard Tesařík. Ten si zahrál také starého a pomateného slona Hátí.

Jako na show Dana Nekonečného si pak diváci připadali během scény, kdy ukřičené opice ve skvělých kostýmech unesou Mauglího. To byla asi jediná část, ve které mohlo divákům přijít na mysl, že kdyby se scéna vypustila, ušetřili by autoři pět minut zpěvavých skřeků a mnoho ušních bubínků by jim bylo vděčno. Byla to ale rozhodně džungle.

Pokud patří divadlo k vašim oblíbeným aktivitám a líbí se vám muzikály, rozhodně si nenechte ujít Mauglí: Jsme jedné krve. Určitě se totiž nebudete nudit! Lístky jsou k dostání v pokladně Divadla Kalich a lze je zakoupit také přes internetové stránky www.divadlokalich.cz.


 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání