Prý křehká zpěvačka: Victoria si zaskákala po autech!

kulturní servis pulsMá doma dvě malé děti, přesto se zpěvačka Victoria dokáže občas pěkně odvázat: naposledy si zařádila v pražském areálu Pragovky, kde se několikrát proběhla po zaparkovaných autech. Postih za výtržnictví ji však nehrozí: rodačka z Jihoafrické republiky si jen vyzkoušela nanečisto start na unikátním závodu Urban Challenge, běhu v sugestivní atmosféře bývalého průmyslového areálu.


Prostory montážních hal, oprýskané ocelové konstrukce, překážky z lešení, vytlučená okna… V typickém prostředí amerických akčních filmů zpěvačka Victoria absolvuje 17. září zcela novou výzvu: pětikilometrový běh přes třicet speciálních překážek. A s ní se postaví na start nejen další známé tváře -boxer Ondřej Pála nebo sporťák Václav Tittelbach - ale i další stovky nadšenců. „Tohle opravdu bude challenge. Pro člověka bude závod zajímavý nejen fyzicky, ale taky psychicky. Když běžíte k těm překážkám – dám to, nedám, musíte se rozhodnout během pár vteřin,“ popisuje zpěvačka, jež má českého otce a maminku namibijského původu.

kulturní servis puls

Běh přes zaparkovaná auta, stejně jako unikátní atmosféru si lehce okusila už při natáčení krátkého reklamního sportu. „Prý budou při závodu slyšet z reproduktorů zvuky továrny… tohle bude velký zážitek,“ těší se Victoria. Aspoň bude při Urban Challenge moci zúročit poslední dva roky, kdy se vrhla na sport a dokonce už si troufá na triatlony – tedy štreky na kole, běhu a ve vodě. Na rozdíl od jiných podobných akcí není hlavním cílem Urban Challenge sáhnout si na dno svých sil, ale závod si především užít. „Prostředí vypadá jako v květnu v pětačtyřicátém, je tu neuvěřitelná atmosféra. A pro toho, kdo se jenom trochu hýbá, by to měla být brnkačka,“ nechal se slyšet moderátor a sporťák Václav Tittelbach.

Urban Challenge je prvním městským překážkovým během svého druhu v České republice. Na účastníky čeká přeskakování aut, lezení přes kontejnery, běh atomovým krytem a mnoho dalších výzev. Start je 17. září 2016 v areálu Pragovky, registrovat se je možné na webových stránkách www.urbanchallenge.cz.


 

 


Text: Jiří Škuba
Foto: Michal Protivanský





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání