Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní tour k 10. ročníku

české hrady

Hudební festival Hrady CZ startuje jubilejní letní „tour“ 11. července na hradě Točník. Festival v rámci svého desetiletého výročí návštěvníkům nabízí větší festivalové areály a kromě klasických stanových městeček i komfortnější stanování ve „VIP Hradních kempech“. Páteční program zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat.


Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Miro Žbirka, Monkey Business, Wanastowi Vjecy, Mandrage či Divokej Bill a další kapely či interpreti. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 30. srpna na hradech Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov.

Zatímco páteční program festivalu bude komornější a areál na loukách v podhradí Točníku se otevře v 18 hodin, v sobotu zahrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v půl jedenácté. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Adama Mišíka, Visací zámek, Abraxas, UDG, Vypsanou Fixu či Xindla X. Speciální hudební program si na festival Hrady CZ připravil i Miro Žbirka, který na festivalu letos vystoupí zcela poprvé. „Kromě všech mých známých skladeb jako například Atlantída, 22 dní, Čo bolí to prebolí nebo Mám rád, zahrajeme i novinky, které jsme na festivalech ještě nehráli. Budeme mít s sebou také jednoho hosta, takže je na co se těšit!“ říká Miro Žbirka.

Organizátoři festivalu se snaží vycházet vstříc stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků a jejich komfortu, kromě letošního rozšíření areálů na Bezdězu a Bouzově je jako novinka na všech zastávkách festivalu připraveno placené ubytování ve VIP Hradních kempech se sprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů.  I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů. Kyvadlová doprava od nejbližších železničních stanic na festival a zpět je vždy zajištěna po oba dva dny, vedle areálů jsou také parkoviště, která pojmou stovky aut. Na Točník bude jezdit kyvadlová doprava od železniční stanice Hořovice a zpět.

 

české hrady


Hrad Točník včetně sousedního Žebráku a jejich prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ se letos poprvé stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. V případě Točníku je partnerskou památkou zámek Hořovice. Zde bude v neděli po festivalu probíhat speciální program organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech až do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (11. – 12. 7.), na Švihově u Plzně (18. – 19. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (25. – 26. 7.), na Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (1. – 2. 8.), na Veveří u Brna (8. – 9. 8.), v Hradci nad Moravicí u Opavy (15. – 16. 8.), na Bezdězu v Libereckém kraji (22. – 23. 8.) a na Bouzově na Olomoucku (29. – 30. 8.) Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 250 korun na páteční program a 410 korun na sobotu, v nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 490 korun, slevy mají děti do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Na Facebooku jsou exkluzivně vyhlašovány speciální ceny na festivalové permanentky. Více informací na www.hradycz.cz


INTERPRETI NA HRADĚ TOČNÍK:
Sto zvířat, Portless, Horkýže Slíže, Abraxas, Tomáš Klus, Divokej Bill, Miro Žbirka, Monkey Business, Wanastowi Vjecy, Mandrage, Adam Mišík, UDG, Vypsaná Fixa, Rytmus, Visací Zámek, Xindl X

TERMÍNY A MÍSTA:
11. - 12. 7. Točník
18. – 19. 7. Švihov
25. - 26. 7. Kunětická hora
1. - 2. 8. Rožmberk nad Vltavou
8. - 9. 8. Veveří
15. - 16. 8. Hradec nad Moravicí
22. - 23. 8. Bezděz
29. - 30. 8. Bouzov


Text: Martina Reková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání