ABBA STARS úspěšně odstartovala koncertní šňůru

ABBA STARSVe středu 25. dubna zahájila v pražském Divadle Broadway své turné skupina ABBA STARS. Celý tento rok bude ve znamení oslav 40letého vzniku ABBY. Do léta máte možnost vidět jejich představení na různých místech po Čechách i na Moravě. Další představení budou následovat na podzim. Každý má tak šanci vybrat si vhodný termín a užít si báječný večer.


Představení ABBA STARS ve mně vyvolalo vzpomínky na dětství a touhu být zase ta malá holčička, která si bezstarostně tancuje doma v obýváku. Moje máma si pouštěla ABBU z kazeťáku a já na těch dnes už legendárních písničkách vyrostla.

ABBA STARSKoncert s podtitulem „Od Waterloo až po Thank You For the Music" byl průřezem desetileté kariéry ABBY. V první části vystoupení se nám představili členové ABBA STARS ve zcela nových kimonech, která byla ušita podle skutečných originálů. Ve druhé části se zpívalo v kostýmech bílé a zlaté barvy. Tím byli jistě potěšeni hlavně pánové v prvních řadách, neboť sukýnky zpěvaček byly proklatě krátké. Nechyběly ani malé detaily, které legendární skupina také používala – kloboučky, vějíře, židličky a péřová boa. I modrobílé kulisy jsou věrnou kopií švédské formace. ABBA STARS vždy zpívá živě s kapelou, čímž zaručí divákům emotivní a hezký zážitek. Hlavní sestava byla navíc obohacena o dvě doprovodné zpěvačky a muzikanty s basou a bicí soupravou.

Na začátku se diváci sice trochu styděli, ale ve druhé polovině se již všichni vrtěli na židlích a zpívali si známé hity jako „Mamma Mia“, „Dancing Queen“, „Gimme! Gimme! Gimme!“ nebo „Money, Money, Money“. V tu chvíli jsme všichni litovali, že v divadle nemůžeme zahodit sedadla stranou. Každý by se hned nejraději pustil do tance. Zajímavé bylo pozorovat věk diváků. Malé desetileté holčičky přišly v doprovodu svých maminek a starší páry okolo padesátky nostalgicky zavzpomínaly na mladá léta.

ABBA STARSNa rozloučenou přidala ABBA STARS ještě několik známých hitů. To již všichni stáli a zpívali. Na závěr nechyběly gratulace a předávání květin na pódiu. Puget dostal i Dan Dobiáš, který tím byl naprosto vyveden z míry, údajně poprvé v životě obdržel kytičku, ještě k tomu od muže. Dvouhodinové představení velice rychle uteklo a já musím říct, že jsem odcházela domů nadšená. Byl to pěkný zážitek a měla jsem pocit, jako by k nám na chvilku přijela skutečná ABBA, aby nás potěšila svou přítomností.


 



Text: Meggie
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání