Hudební festival Hrady dorazí v půlce srpna i na Bouzov

české hradyFestival České Hradyse přesunul z Čech na Moravu, po Veveří zavítá v pátek a sobotu 14. a 15. srpna i do Bouzova. Letos už 11. ročník festivalu přináší řadu novinek, mezi ty největší patří rozšířený páteční program s šesti koncerty, v sobotu se odehraje celkem třináct koncertů na dvou pódiích. Fanoušci festivalu na Bouzově se zároveň mohou těšit na letos nově vybudovaný areál, který bude oproti minulosti větší a komfortnější.


Nově se bude rozkládat na pastvinách s překrásným výhledem na malebný hrad. Další změnou je dřívější otevření areálu, v pátek už od 16 hodin a v sobotu v půl jedenácté dopoledne.

Organizátoři nabízí i komfortní stanování ve VIP Hradních kempech a lákají na rozšířený program pro děti. V rámci prvního festivalového dne zahrají jako první od 18 hodin Wohnout, následovat budou koncerty Mandrage, Pipes and Pints, Monkey Business, PSH a páteční program ukončí svým koncertem půl hodiny po půlnoci Tomáš Klus. V pátek proběhne i tradiční karneval v maskách, ty nejlepší organizátoři vyhlásí a odmění ve 22 hodin.

V sobotu už mohou návštěvníci do areálu vstupovat od 10.30 hodin. Mezi prvními posluchači uslyší Xindla X, Čechomor, Portless nebo Sto zvířat. Druhý festivalový den dále vystoupí Inekafe, Tatabojs, Chinaski, Anna K., Visací zámek, Gazdina Roba nebo Desmod. Poslední koncert na Bouzově odehrají před půlnocí Wanastowi Vjecy. Festival se do konce léta představí ještě 21. a 22. srpna v Hradci nad Moravicí a své letní putování uzavře poslední prázdninový víkend na Bezdězu v Čechách.

Pravidelně na Hradech CZ hrávají Wohnout, kteří letos na Bouzově celý festival i startují. „Je to krásný kontrast historie a moderní doby, zázračně se to doplňuje,“ říká o prostředí festivalu Hrady CZ zpěvák Matěj Homola. A dodává: „Zahrajeme průřez naší dvacetiletou tvorbou, takže na každý naše CD se dostane. Nejvíc ale tlačíme to poslední s názvem Laskonky a kremrole.”

české hrady

Díky pozitivním ohlasům z loňska budou i letos na festivalu k dispozici VIP Hradní kempy, které jsou oplocené, hlídané a osvětlené. Nabídnou i recepci a úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště.

Hrad Bouzov mohou lidé navštívit v rámci festivalové vstupenky zdarma. Do areálu je možné cestovat festivalovou kyvadlovou dopravou od pátku do nedělního rána, a to také zdarma. Autobus bude jezdit ze železniční zastávky Moravičany do Bouzova a zpět. První autobus pojede z Moravičan v pátek v 16 hodin, poslední pak v neděli v 10 hodin z Bouzova zpět na železniční stanici.

Festival je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Bouzova je to zámek Kunštát. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

INTERPRETI NA HRADĚ BOUZOV:

Wohnout,
PSH,
Pipes and Pints,
Mandrage,
Monkey Business,
Tomáš Klus,
Gazdina Roba,
Čechomor,
Sto zvířat,
Inekafe,
Tata Bojs,
Chinaski,
Wanasatowi Vjecy,
Xindl X,
Portless,
Desmod,
Anna K.,
Visací zámek,
Mig 21

DALŠÍ TERMÍNY A MÍSTA:
21. - 22. 8. Hradec nad Moravicí
28. - 29. 8. Bezděz


Text: Klára Mixová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání