Jaké novinky naservíruje Sázavafest 2012?

Sázavafest 2012Organizátoři letního open air festivalu Sázavafest mají plné ruce práce. Prozradíme vám, čím letos ožijí bývalé kasárny v Benešově a také, kdo bude na akci účinkovat.

Jarní počasí je sice jako na houpačce, ale slunečných a teplých dnů přibývá a všichni víme, že to znamená jediné, blíží se léto. To dobře vědí také organizátoři letních festivalů, mezi nimiž letos nebude chybět ani oblíbený Sázavafest. Kulturní servis Puls letos s potěšením tuto benešovskou akci podpoří jako mediální partner.

Sázavafest 2012 proběhne od 2. do 5. srpna v Benešově u Prahy. Mezi hlavní headlinery patří letos Kaiser Chiefs, Fun Lovin´Criminals a DJ Paul Oakenfold. Po jejich boku si zahrají například Skindred, Yellow Umbrella, Molotov, Mike Candys, Dennis Sheperd nebo třeba Chris Sadler. Mezi výrazné zahraniční hosty se nedávno zařadila i nizozemská partička WeCookWithFire. To ale samozřejmě není všechno.

Novinkou benešovského festivalu je Promopro Dance Hall, která bude plná nejlepší taneční hudby 21. století. Představí se tu DJ Sak Noel, výše zmiňovaný Paul Oakenfold, Mike Candys, Dennis Sheperd, Chris Sadler a další.

Sázavafest 2012Zahraniční interprety samozřejmě doplní i čeští umělci. „Vychytávky“ si připravily kapely Sto Zvířat, Mňága a Žďorp, ale třeba také spisovatel Michal Viewegh. Na Sázavafest 2012 dorazí již potřetí Jaroslav Svěcený se speciálním projektem – letos se skupinou Jablkoň. Český line-up doplnil také Tomáš Klus, kapela Mandrage, Petr Spálený a Krausberry.

Šanci vytvořit si své příznivce letos opět dostanou také mladé začínající talenty prostřednictvím projektu Sázavafest Battle. Až do 6. května měli interpreti možnost zaregistrovat se do soutěže, kde jedinou podmínkou byla autorská tvorba. Odborná porota, složená z hudebních publicistů i profesionálních muzikantů, nyní z mladých umělců pilně vybírá dva nejlepší interprety, kteří vystoupí přímo na festivalu. Ostatní se utkají na serveru muzikus.cz o přízeň čtenářů a návštěvníků, kteří na fest pošlou další dva. Hlasování odstartuje 30. května a potrvá do 19. června. Hlasovat budou moci všichni registrovaní uživatelé serveru.

Vstupenky na Sázavafest jsou stále v prodeji. Jejich cena je nyní 1.190 Kč plus poplatky. Na místě pak třídenní lístek vyjde na 1.600 korun. Pořadatelé letos připravují kvalitnější zázemí pro kempování ve stanových městech. Od dubna je také zahájen předprodej. Vstupenka do stanového města na celou dobu trvání festivalu vyjde na 250 Kč na osobu. Cena zahrnuje poplatek předprodeje, zajištění kompletního cateringového a hygienického servisu, osvětlení a ostrahu.

A pokud vás děsí úmorné cestování, nemusíte se bát. Areál se nachází pár desítek metrů od vlakového nádraží v Benešově. České dráhy navíc nabízejí zvýhodněné zpáteční jízdné VLAK+, díky kterému za dopravu ještě ušetříte.

 

 

 

 

Text: Tereza Netoličková

Foto: Sázavafest






SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání