Benátská noc nabídne Kabát, Nohavicu, Landu či Adamse

Benátská noc Pořadatelé festivalu Benátská noc přichystali na 20. ročník opravdu lákavý hudební program. Na novém místě, v libereckém Vesci, se mohou návštěvníci od 26. do 29. července těšit na populární kapelu Kabát, písničkáře Jaromíra Nohavicu či zpěváka a skladatele Daniela Landu. Zahraničními hosty budou třeba Bryan Adams a režisér Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra.


Už z těchto jmen je jasné, že Benátská noc opět nabídne velmi pestré hudební menu. Na své si tak přijdou rockeři, folkaři, ale i milovníci punku či popu. Festival odstartuje na dvou pódiích už ve čtvrtek „Slovenským večerem“, během něhož zahrají například Peter Nagy, Kristina, Horkýže Slíže či No Name. V dalších třech dnech začne program už kolem třinácté hodiny, a to hned na pěti různých scénách.

Benátská noc Ty jsou označeny čísly od jedné do pěti a rozlišeny barvami. Na prvních dvou pódiích bude asi největší nával, vždyť hned v pátek zde zahrají například Emir Kusturica, Mig 21, Bryan Adams, Jarek Nohavica či německá metalová parta Gamma Ray. Z dalších scén můžeme v první ostrý festivalový den z nabídky vybrat třeba Rybičky 48, Dogu či Aleše Brichtu.

Také sobota bude pořádně nabitá. Návštěvníci se můžou těšit na Vypsanou fiXu, Kabát, Chinaski, Mandrage, Petra Koláře, Mňágu a Žďorp či finskou rockovou kapelu Sunrise Avenue, která boduje aktuálně po světě s hitem „Hollywood Hills“ z aktuálního alba Out Of Style. Neděle pak završí parádní nálož hudby koncerty interpretů, jako jsou Debbie, Václav Neckář s kapelou Bacily, Tomáš Klus či Daniel Landa, který udělal pro Benátskou noc letní koncertní výjimku. Program v poslední den navíc skončí už ve 22 hodin.

Ještě před hudební produkcí mohou v neděli dopoledne od 10.30 fanoušci zhlédnout na divadelní scéně komedii Františka Ringo Čecha „Pravda o zkáze Titaniku“. Návštěvníci se mohou ale pochopitelně těšit i na další bohatý doprovodný program. Vstupenky na Benátskou noc, které jsou k dostání v sítích TicketArt Ticketportal, vyjdou nyní na 1590 korun. Více informací a kompletní program najdete na oficiálních stránkách festivalu www.benatskanoc.cz.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání