Za tajemným vesmírem na výstavu Cosmos Discovery

Kulturní servis PulsZažijte dobrodružnou cestu do hlubin vesmíru. Od 1. 5. 2018 se otevřou brány pavilonu C na výstavišti BVV Brno. Na několika tisících metrech čtverečních návštěvníci poznají úplné počátky vývoje raket a kosmických lodí nebo první cesty do vesmíru.


Zúčastnit se mise Apollo nebo prozkoumat ruský MIR? Do Brna míří největší výstava o objevování vesmíru! Od 1. května se otevřou prostory brněnského výstaviště velkolepé výstavě o kosmonautice. Jaké byly počátky vývoje raket a kosmických lodí, první cesty do vesmíru i další zásadní milníky v jeho dobývání, ale také současnost a budoucnost kosmonautiky? Expozice nabídne odpovědi na všechny tyto otázky.

Co bude k vidění?
• Výstava je rozdělena do 10 galerií na celkové ploše více jak 2500 m2.
• Mapuje vývoj pilotovaných kosmických letů od jejich počátků až do současnosti.
• Vznikla ve spolupráci s NASA a americkým muzeem Cosmosphere.
• Obsahuje přes 200 originálních exponátů z USA i Sovětského svazu, reálné modely raket a raketoplánů, a také unikátní dobové dokumenty.
• Jedná se o největší výstavu kosmonautiky v Evropě.

Kulturní servis Puls

Na výstavě COSMOS DISCOVERY uvidíte ruský Sputnik, Lajku i Gagarina. Nechybí americký lunární program Apollo ani ruský Lunochod. Je zde obrovský model americké rakety Saturn, část řídícího střediska v Houstonu a také originál ruské lodi Sojuz. Největší pozornost upoutají originální exponáty z kosmických letů. Nejnovějším exponátem výstavy je průchozí model ruské orbitální stanice MIR.

Výpravná expozice vznikla ve spolupráci s americkou NASA a muzeem Cosmosphere. Producentem výstavy je česká společnost JVS Group, která výstavu společně s odborníky sestavila. Více informací na www.cosmosdiscovery.cz

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání