Fotografka Bet Orten vystavuje instalaci “Až budu velká” z rezidence v Austrálii

Kulturní servis PulsOd středy 17. května je v Kavárně co hledá jméno k vidění instalace „Až budu velká / When I grow up“ vytvořená známou českou fotografkou Bet Orten. Instalace vznikla z větší části při rezidenčním pobytu v Austrálii, ze kterého se autorka před nedávnem vrátila.


Ne náhodou si Orten zvolila k vystavení tohoto souboru právě galerijní prostor Kavárny co hledá jméno, která sídlí v bývalé truhlárně na pražském Smíchově, neboť Smíchov je jejím rodištěm. Autorka osciluje na pomezí módní fotografie, dokumentu, portrétu i krajinné tvorby. Škatulky jí nebyly nikdy blízké, fotografii vnímá jako prostředek k vyjadřování vnitřního vidění, jako klíč k sobě i k životu. Její fotografie působí jako poetické obrazy či výjevy z příběhů tak známých, ale možná nikdy nenapsaných.

Své zkušenosti a praxi sbírala Bet Orten převážně v zahraničí. Žila v New Yorku, kde mimo jiné pracovala jako asistentka v týmu slavného amerického fotografa Stevena Kleina. Studium fotografie završila magisterským titulem v oboru módní fotografie na University of Arts London / London College of Fashion. Je laureátkou ceny Czech Grand Design 2012 v kategorii Fotograf roku.

Kulturní servis Puls

Výstava byla v Kavárně co hledá jméno zahájena 17. května od 19 hodin, součástí bude hudební vystoupení Emy Brabcové (Khoiba) s doprovodem. Akce je přístupná veřejnosti. Instalace „Až budu velká / When I grow“ bude na tomto místě k vidění až do 4. června 2017. Více informací na www.betorten.com

 


Text: Martina Chvojková Reková
Foto: 4press.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání