Aviatická pouť 2017 ve znamení hvězd

Kulturní servis PulsO víkendu 3. a 4. června si přijdou na své nejen milovníci letectví a historie. Na pardubickém letišti se uskuteční již sedmadvacátá Aviatická pouť, která přinese jedinečnou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu.


Letošní ročník znovu nese podtitul „Hvězdy na obloze“ a opět se představí řada historických letounů poháněných hvězdicovými motory. Milovníky rychlých strojů jistě nadchne představení světové akrobatické velkoskupiny na proudových letadlech Breitling Jet Team. Chybět nebude ani přehlídka Armády ČR v čele se stíhacím letounem JAS 39 Gripen a česká akrobatická skupina The Flying Bulls. Na obloze se také objeví mnoho historických letadel, která nebyla na českém nebi zatím k vidění. Samozřejmostí budou i vyhlídkové lety, výstavní trhy a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Kulturní servis Puls

Program Aviatické pouti je koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Ztvárňuje scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény. Účinkují nejlepší piloti a slavná letadla. Vše je také doplněno pyrotechnickými efekty, množstvím pozemní techniky a vojáků v dobových uniformách. K vidění budou také i auto a moto veteráni. Pro nejmenší bude připraven velký dětský den.

Nenechte si ujít originální nebeskou show plnou nevšedních zážitků! Letiště je otevřeno pro veřejnost od 08:00 do 20:00 hodin. Hlavní program probíhá od 11:30 do 17:00 hodin. Program je totožný po oba dny. Více o programu naleznete na www.aviatickapout.cz

POZOR! Kulturní servis Puls připravuje soutěž o vstupenky, sledujte tento týden pečlivě naše webové stránky.

 



Text: Kateřina Kučerová
Foto: Médea PR





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání