Víkend bude patřit jedinému celostátnímu autosalonu Autoshow Praha

kulturní servis pulsAUTOSHOW Praha 2016 se letos uskuteční již po devatenácté, potřetí pak ve zcela novém konceptu. Akce proběhne jako obvykle na výstavišti v Holešovicích a to jak v Průmyslovém paláci, Křižíkových pavilónech, tak na venkovní ploše – navštívit ji můžete až do neděle 25. září.


Na co se návštěvníci mohou po čtyři dny těšit? Střední hala a obě křídla Průmyslového paláce přivítají téměř čtyři desítky značek. Vystavovat je budou jako obvykle jak multidealeři, tak i samotní dovozci. Opět jsou očekávány zhruba dvě desítky výstavních premiér. Jmenujme ty, které jsou v tuto chvíli známy. Alfa Romeo zamíří do Holešovic se zbrusu novým sedanem střední třídy Giulia, americký Cadillac  s modelem ATS Coupe, Ferrari představí čtyřmístné kupé GTC4 Lusso s unikátním pohonem všech kol, Fiat Tipo tentokrát provedení hatchback, Ford zase luxusní S-Max Vignale. Z dalších novinek můžeme jmenovat přelomový model značky Hyundai Ionic, naopak Jeep vystaví modely Cherokee, Grand Cherokee a Wrangler v limitované edici věnované 75. výročí značky. Maserati se blýskne novým SUV Levante, McLaren zase dvojicí supersportů 540C a 570S. Seat představí nový crossover Atesa, Toyota zase model HR-C. To je samozřejmě jen část novinek, které budou mít možnost desetitisíce návštěvníků spatřit.

Do většiny z nich si budou moci motoristé i sednout a vyzkoušet si posaz za volantem, s některými z nich se pak budou moc svézt při testovacích jízdách. Testovací trasa bude proti předchozím ročníkům delší a povede po silnici mimo Výstaviště. Testovací jízdy budou přímo prolnuty se čtvrtým ročníkem ankety České auto 2016/17. Návštěvníci AUTOSHOW Praha 2016 budou moci volit jednoho z padesáti kandidátů a čekají je ceny v celkové hodnotě přes 330 tisíc korun.

Pro zájemce o jízdu mimo silnici nabídne autosalon zvláštní zážitek z offroadového polygonu. Jak si s překážkami řidiči offroadů a SUV vozů poradí, se můžete přesvědčit na vlastní oči, případně se i svézt.

kulturní servis puls

Souběžně s Autoshow bude premiérově probíhat i salon ekologické dopravy EkoAuto. Jeho cílem je předvést a nabídnout široké veřejnosti ekologické dopravní prostředky a představit možnosti jejich využití. Budete překvapeni, jak je nabídka dopravních prostředků šetrných k životnímu prostředí široká.

V sobotu 24. září proběhne v rámci doprovodného programu tuningový sraz, který uspořádá společnost Escape6 s.r.o.. Návštěvníci si mohou prohlédnout řadu upravených vozů, od decentních, vyznávajících lehké stylingové úpravy podtrhující originální linie, přes náročnější přestavby, až po vozy kompletně přepracované v souladu s nejmodernějšími světovými trendy. 

Pořadatelé nezapomněli ani na příslušnice něžného pohlaví a děti. Ženy se mohou těšit na speciální program pod taktovkou BESIPU a internetového magazínu Žena v autě. Hlavním tématem bude bezpečnost za volantem. Řidičky si mohou vyzkoušet bezpečnou jízdu na okruhu, prohlédnout si trenažéry otočení vozu a nárazu nebo si zasoutěžit o atraktivní ceny. Děti si mohou otestovat své znalosti na dopravním hřišti nebo si užít další atrakce. AUTOSHOW Praha 2016 je tady pro všechny.

 

Text: Jarmila Šmídová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání