MDA RIDE poprvé na Václavském náměstí

kulturní servis pulsUžijte si předposlední červnovou sobotu se skvělou hudbou a motocykly Harley-Davidson. Na Václavském náměstí se 18. června od 10.00 uskuteční osmý ročník dobročinné MDA RIDE. Uvidíte hudební formaci Eddie Stoilow, zpěváky z muzikálu Fantom opery nebo Petra Vondráčka s kapelou Lokomotiva. Výtěžek charitativní akce spojené se Spanilou jízdou Prahou každoročně podporuje lidi trpící svalovou dystrofií.


Programem budou provádět herec Zdeněk Podhůrský a motospíkr Majkl Veber. Limitovanou edici designových triček „Osmany Laffita for MDA RIDE“ představí módní návrhář osobně. Vnuk zakladatele značky Harley-Davidson, Willi G. Davidson, každoročně věnuje košili s věnováním. Tu po dražbě novému majiteli předají muzikálové hvězdy Kamila Nývltová a Míša Gemrotová.

Spanilá jízda Prahou, které se zúčastní vozy Ford Mustang Riders Clubu, veteráni, luxusní automobily a motocykly, odstartuje z Václavského náměstí ve 13.30 hodin.  Po návratu z této tradiční vyjížďky, které se účastní i nemocné děti, bude porota složená z postižených dětí vybírat Nejkrásnější motocykl akce.

U stánků sponzorů se budete moct vyfotit na motocyklu Harley-Davidson nebo si vyzkoušet jízdu na zadním kole simulátoru vynálezce Jana Koblížka. Mezi ostatními stánky sponzorů nebudou chybět zástupci společností Paramo, L’Occitane, Illy a další. Záštitu nad událostí převzal Magistrát hl. města Prahy s podporou radnice MČ Praha 1. Vstup na akci je bezplatný, tak neváhejte a přijďte se v sobotu pobavit i s přáteli nebo rodinou.


kulturní servis puls


„Svalová dystrofie zůstává nevyléčitelnou, pouze rehabilitace ji na čas přibrzdí. Postižení se touží účastnit běžného života, i proto vznikla MDA RIDE jako snaha zpříjemnit jim osudem vymezený krátký pobyt na světě něčím zajímavým,“ osvětluje hrozivý osud dětí a smysl celé akce Josef Kadeřábek, zakladatel benefiční akce MDA RIDE.

MDA RIDE z.s., založená v roce 2008, je sdružení nadšenců – motorkářů, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem se svalovou dystrofií. Za prvních sedm let se podařilo získat ve prospěch obou asociací sdružujících lidi postižené nevyléčitelnou svalovou dystrofií tj. Asociaci muskulárních dystrofiků v ČR (AMD) a Parent Project již 2 787 000 Kč. Přehled obdarovaných lze sledovat na www.mdaride.cz.

 

Text: Katarína Synaková
Foto: Médea PR





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání