SECONDROUND: Projekt podporující udržitelnost

kulturní servis pulsPředstavení nového projektu SecondRound, jehož ideologie je postavená na otázce udržitelnosti. Platforma podporující designéry a umělce, kteří pracují s recyklací, redesignem, upcyklací a slowfashion. Hlavní filosofií konceptu je propojit podobně smýšlející subjekty, a poskytnout jim prostor pro vlastní prezentaci. Součástí představení projektu veřejnosti, je SecondRound Launch party, ve čtvrtek, 05. 05. 2016 od 17:00h v Radlické kulturní sportovně.


SecondRound je nový koncept, který podporuje designéry, umělce, obchody a projekty řídící se v rámci své práce a tvorby otázkou udržitelnosti. Způsoby formy projevu jsou různé – může se jednat recyklaci, upcyklaci, redesign, slowfashion či o volbu materiálů a zpra-cování.

Cílem tohoto projektu je podporovat ty, kteří sdílí podobnou filosofii a zabývají se udržitelností stejně jako my. Těmto lidem chceme dát prostor k prezentaci a propagaci. Budeme o nich psát a představovat je veřejnosti. Pečlivě, skoro až kurátorsky, vybíráme, s kým budeme spolupracovat. Naším cílem totiž není propagovat klasický přístup k recyklaci a ekologii, ale zvýšit povědomí o udržitelnosti věcí kolem nás moderní formou. Chtěli bychom cílit především na tzv. generaci Y a Z (lidé ve věku 16-35 let). Naším plánem je toto téma dostat více do povědomí nejen formou ochrany životního prostředí, ale primárně jako způsob uvažování i v širším kontextu, a to konkrétně v kultuře. Chceme usnadnit cestu objevování nových přístupů k udržitelnosti a kreativně je propojit s životním stylem.

SecondRound je primárně online platforma, která se vizuální formou i obsahem přibližuje k fashion blogu, lifestylovému průvodci a online magazínu. Klade také velký důraz na sociální média. Mimo ,,online” prostředí bude SecondRound organizovat pravidelné work-shopy, pop-upy, eventy, meetingy a přednášky na téma udržitelnost.

Symbolicky, ve čtvrtek, 05. 05., od 05 hodin odpoledne, se bude konat Launch party při příležitosti zahájení činnosti projektu SecondRound. Celá akce se bude konat v Radlické kulturní sportovně v Praze, Za Ženskými domovy 125/5, kde projekt představíme veřejnosti, designérům, vybraným bloggerům, youtuberům, lidem z fashion, art a design scény u nás, ale hlavně Vám – médiím. Srdečně Vás tímto na představení projektu SecondRound zveme.

Osloveným značkám jsme umožnili využít prostor Radlické-kulturní sportovny bez omezení. Naší jedinou podmínkou bylo zapojení jejich kreativity, odlišný přístup ke klasickému prodejnímu prostoru a interakce s návštěvníky. Našim cílem je, aby oslovené subjekty opustily svou komfortní zónu a přistupovaly k naší Launch party i celému projektu indi-viduálně a kreativně, zkrátka jinak. Finální obsah eventu se stále modeluje především podle návrhů prezentací jednotlivých zúčastněných subjektů. Naší představou je vytvořit interaktivní a zajímavý program pro všechny návštěvníky. Součástí této akce bude shopping area, fashion show, exhibice, food court, workshopy, kvalitní hudební produkce, diskuze a mnoho dalšího.


kulturní servis puls

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání