Muzejní noc na Hradě Litoměřice

muzejní noc 2013Mimořádný výlet do středověku nabízí Hrad Litoměřice. V rámci celorepublikového Festivalu muzejních nocí v sobotu 18. května na nádvoří gotického hradu vyroste středověká krčma a od 17 do 21 hodin se při svitu loučí odehraje dobový program.


Zahájí jej v 17 hodin flétnový soubor Oethos s typickými středověkými písněmi. O hodinu později vyzve návštěvníky Blanka z Valois k prohlídce hradu a zároveň se nádvořím rozezní veselé písně v podání harmonikáře. Ke středověku neodmyslitelně patří také divadlo, s hrou „Ze života hmyzu“ před návštěvníky předstoupí Hynkovo hravé divadlo.

Chybět nebude dobré pivo, hradní víno, grilované klobásky a další pochoutky. Přijměte pozvání na Hrad Litoměřice a zažijte atmosféru středověku s hudbou, divadlem, vínem, pivem a dobrou náladou!

muzejní noc 2013


Hrad Litoměřice, původně královský hrad, byl vystavěn pravděpodobně ve 2. polovině 13. století za doby vlády Přemysla Otakara II. Po staletích chátrání prošel v roce 2011 kompletní rekonstrukcí. Středověkými připomínkami jsou třeba hlavní vstupní brána ze 14. století nebo salonek s gotickou kaplí. Dnes je hrad nepřehlédnutelnou dominantou městské památkové rezervace, provozuje jej Centrum cestovního ruchu Litoměřice a slouží jako moderní kulturní a kongresové centrum.



Zdroj: 2media.cz
Foto: 2media.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání