Opět jsme rozsvítili pro Světlušku Stromovku

Běh pro SvětluškuDruhého ročníku Nočního běhu pro Světlušku jsem se po skvělé loňské zkušenosti zúčastnil znovu velmi rád a opět to byl krásný zážitek. Před rokem jsem si odběhl delší pětikilometrovou trasu, letos jsem se, vzhledem k náročnému pracovnímu programu, vydal pouze na tříkilometrovou trať. Ovšem pocit z toho, že jsem pomohl dobré věci, mi nikdo nevezme. Takových nás bylo téměř 2000.


„Nesnáším běhání,“ zaslechl jsem mladou ženu před startem ve frontě na šatnu. „Já letos ještě běhat nebyl,“ ozvalo se z druhé strany. „Netrénovala jsem na tento běh ani vteřinu,“ svěřila se o chvíli později přímo z pódia patronka Světlušky, zpěvačka Aneta Langerová, která následně běžela coby trasérka s malou nevidomou Nelinkou. Z těchto vět by se mohlo zdát, že o běhání při této akci až tak nejde, což je více méně pravda. Důležité je rozvíjet tenhle krásný nápad a hlavně přispět Nadačnímu fondu Českého rozhlasu. Na Světlušku se letos povedlo při Nočním běhu vybrat 750 000 Kč.

Kvůli velkému zájmu z řad veřejnosti, kdy se loňských zhruba osm set účastníků povedlo více než zdvojnásobit, se odstartovalo s několikaminutovým zpožděním. Roj běžců s čelovkami se dal do pohybu a každý svou vytyčenou trať zdolal tak, jak nejlépe zvládl. O čas skutečně nešlo. Já si vychutnal svou čtvrthodinku, lehce se zapotil a doběhl krátce před čerstvými florbalovými mistryněmi z Herbadentu Praha, které běžely i s florbalkami.

světluška


Na trase jsem míjel i dívky z Aerobic Dancers Kladno, a kromě Anety Langerové běžela také řada dalších osobností včetně sportovců Tomáše Dvořáka či Vavřince Hradílka. U Šlechtovky si lidé vychutnávali v teplém večeru pivo a při našem proběhnutí nám tleskali. Ta atmosféra Nočního běhu je zkrátka nezaměnitelná. A když už jednou jste na počátku něčeho hezkého, chcete se toho účastnit každý rok. Takže zase za rok ve Stromovce!





Text: Pavel Urban
Foto: Světluška





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání