Pro Světlušku se poběží i letos

světluškaVe středu 24. dubna se opět postaví v pražské Stromovce na start Nočního běhu pro Světlušku zájemci, kteří chtějí přispět na konto tohoto charitativního projektu a také udělat něco pro své zdraví. Proběhnout se ve tmě je skvělý zážitek a po úspěšném loňském prvním ročníku nachystali organizátoři ten letošní. Mimo jiné poběží také známí čeští sportovci David Svoboda či Tomáš Dvořák.


Loni se ve Stromovce sešlo 818 běžců a podařilo se vybrat 318 000 korun. „Doufáme, že jsme si minulým ročníkem Běhu pro Světlušku vytvořili okruh fanoušků, kteří zapojí svoji rodinu i další přátele, a podaří se nám tak letošní roj světlušek alespoň zdvojnásobit,“ říkají organizátoři, dobrovolníci Jakub Hereš, David Podhola a Martin Skála, kteří akci společně se Světluškou připravují.

Také letos můžete přispět na Světlušku – Nadační fond Českého rozhlasu. Startovné je 450 korun a výtěžek putuje na pomoc nevidomým a lidem se zrakovým postižením. A i letos bude na výběr ze dvou tras. Běžet můžete buď tři, nebo pět kilometrů. Prvních 500 přihlášených obdrží čelovku zdarma. Registrace bude probíhat od 19 hodin, start samotného závodu je o dvě hodiny později.

Na něm budou kromě dobrovolníků z řad veřejnosti také nevidomí běžci se svými traséry, ovšem i známí sportovci. Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, bronzový kajakář z Londýna Vavřinec Hradílek či bývalý desetibojař a šéftrenér české atletické reprezentace Tomáš Dvořák. Poběžíme ale i my za Kulturní servis Puls a připravíme pro vás reportáž.

světluška


Po celou dobu akce bude připraven také doprovodný program v čele s patronkou projektu, zpěvačkou Anetou Langerovou. „Na letošní běh POTMĚ se moc těším a doufám, že se nás na startu sejde co nejvíce a společně se všemi přáteli Světlušky rozsvítíme celou Stromovku,“ říká Aneta Langerová. Spolu s ní ale budete moci vidět třeba i Matěje Rupperta, Pavla Nového, talentované nevidomé zpěváky, ale i moderátory České televize a Českého rozhlasu. Samozřejmostí je i občerstvení a převlékací stan s možností úschovy osobních věcí.

Jak probíhal první Noční běh pro Světlušku v roce 2012? Osobně se ho za Kulturní servis Puls zúčastnil redaktor Pavel Urban, který popsal své dojmy v reportáži Pavel Urban: Jak jsem běžel ve tmě pro Světlušku.



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání