Diváky upoutala působivá show Putování s dinosaury

putování s dinosauryOhromující řev z dávných časů se ve čtvrtek 14. 2. 2013 ozýval z pražské 02 areny. Největší česká hala se na chvíli proměnila v pravěké útočiště nejstarších a ve své době nejobávanějších tvorů planety – dinosaurů. Jak to na Zemi před miliony let vypadalo a jaká nejrůznější stvoření zde žila, se dozvěděli diváci všech věkových kategorií, kteří si nenechali tuto jedinečnou podívanou ujít.


Velkolepé představení o prehistorických ještěrech upoutalo hned po usednutí. Především obrovská brána z dinosauřích zubů, ze které se děsivá zvířata vynořovala a pak zas mizela v jejích útrobách. Jinak celá scéna působila zprvu poněkud chudě, ale o to překvapivější bylo, jak se v průběhu večera měnila. Úžasným okamžikem se stalo rozkvétání rostlin po období sucha, tento detail se tvůrcům show obzvláště povedl. Atmosféru pak dokreslovalo velké plátno, na kterém se promítala krajina dávných časů.

Publikum mělo různorodé složení, dětští diváci však převažovali. S otevřenou pusou hleděli na ta úžasná obří stvoření, smáli se, když paleontolog provázející programem prohodil nějaký vtip a zaraženě se bořili do svých sedaček, když mezi dinosaury došlo na souboje.

 

putování s dinosaury


Právě ty byly tím nejpůsobivějším na celé show. Dinosauři kolem sebe kroužili, útočili a vše vypadalo naprosto věrohodně, jak to vídáme v přírodopisných dokumentech. Nezapomenutelným zážitkem byl střet dvou Torosaurů o vládnoucí pozici ve stádě. Nakonec musel starší uvolnit místo mladé generaci a se zlomeným klem se odploužit pryč.

Závěr večera patřil Tyranosauru Rexovi. Když kroužil po aréně a děsivě řval do obecenstva, nejen malým divákům vstávaly chlupy na těle. Takto fascinujících a zároveň vzdělávacích představení, která by bavila jak děti, tak i dospělé, není mnoho, a proto doufejme, že se Putování s dinosaury do České republiky opět brzy vrátí.



Text: Sabina Lauterkrancová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání