Čtyřlístek: Slavná čtveřice vyrazí na filmová plátna později, na kluziště ale zavítala

Ledová plochaV sobotu 26. ledna 2012 byla v pražském obchodním centru nacházejícím se ve Štěrboholech otevřena ledová plocha pro veřejnost. Toho náležitě využily jak rodiny s dětmi, tak i mnoho známých osobností, které na akci zavítaly v doprovodu svých ratolestí. Slavnostní otevření zpestřil bohatý doprovodný program a také přítomnost pohádkových postav ze Čtyřlístku. Fifinku, Bobíka, Myšpulína a Pinďu uvidí jejich fanoušci už brzy také na filmových plátnech.


V Europarku byla již podeváté otevřena ledová plocha. Všem zájemcům je navíc přístupná zcela zdarma, a tak nebylo divu, že již od první chvíle ožila návštěvníky. Na akci dorazili také herci, kteří propůjčili filmovému Čtyřlístku svůj hlas. Premiéru animované pohádky Čtyřlístek ve službách krále plánovali její tvůrci původně na poslední lednový den. „Shořelý server a zkrat dalších počítačů způsobily v době Vánoc ztrátu části dat, což je příčinou, proč se nedostane filmový Čtyřlístek včas do kin. Studio se snažilo výpadek dohnat a chybějících zhruba 5 minut nahradit záběry v tzv. playblastu, ale producenti rozhodli, že vedle velice povedených scén vypadají záběry nehotově a divák by tak přišel o dokonalý zážitek,“ vyjádřil se jeden z producentů Miloslav Šmídmajer. Nový termín premiéry byl stanoven na 28. února 2013.

Tato zpráva však návštěvníkům Europarku radost nezkazila. Plně využívali všech možností, které jim zábavné odpoledne poskytovalo, jako bylo bruslení na ledové ploše nebo focení s maskoty ze Čtyřlístku. Akce měla také charitativní podtext, prozradila patronka Romana Jákl Vítová: „Sponzor věnoval tisíc kusů Pribináčkových tyčinek dětem z Dětského domova v Trnové. Ten je zaměřený hlavně na týrané děti od jednoho do šesti let. Jeho součástí je i zdravotnické zařízení Delfínek, které je nonstop k dispozici dětem, jež potřebují okamžitou pomoc.“


 

Ledová plocha


Jaký mají vztah k bruslení známé osobnosti, které se slavnostního otevření ledové plochy zúčastnily? „Často musím vybruslit z pozvání na rande. Je to těžké udělat to tak, jak muže odmítnout a přitom je neurazit. Ze začátku nasadím diplomacii, ale když jim to napoprvé a ani napodruhé nedojde, řeknu jim narovinu, že s nimi nikam vážně nepůjdu a nic mít nebudu,“ svěřila se nám krásná Renata Langmannová, Česká Miss 2006.

„Občas se samozřejmě stane, že musím vybruslit z toho, co se nepovede, ale vždy mě to stojí hodně úsilí. Třeba, když jsem při natáčení zapomněl text, který byl navíc v angličtině, tak to se mi moc improvizovat nechtělo, ale nic jiného mi nezbylo. K mému překvapení se to režisérovi líbilo a v dalším záběru dokonce chtěl, abych to řekl stejně,“ říká s úsměvem režisér a herec Petr Jákl.

„To je dané mou profesí. Na jevišti musí člověk často z něčeho vybruslit. Někdy nám vypadne text, jindy spadne kulisa. Vím, že jednou dokonce upadla klika od dveří na jeviště, takže se na něj nedalo dostat. S takovými věcmi si musíme umět poradit,“ říká Miroslav Táborský, který se na brusle dokonce dostane i na jevišti Divadla v Dlouhé. „Stalo se mi, že bruslařské výkony podávám až po padesátce, protože v divadelní hře Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách jezdím na kolečkových bruslích,“ chlubí se herec, jehož hlas také uslyšíme ve filmu Čtyřlístek ve službách krále.

Europark nabízí možnost veřejného bruslení v prostorách pasáže až do 3. března. Dětští návštěvníci se mohou těšit i na další zábavná odpoledne s postavičkami ze Čtyřlístku. Před uzavřením kluziště je na programu karneval se Čtyřlístkem a soutěž o nejlepší karnevalovou masku.






Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Europark.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání