Festival rozmanitosti v srdci Prahy – Lávka River Stage

Lávka River Stage 2012Vltavská laguna u Karlova mostu opět ožije. Přesně v polovině prázdnin, letos již potřetí, se Praha může těšit na festival Lávka River Stage. Na speciálním pódiu se odehrají nejrozmanitější vystoupení s impozantním nasvícením a hlubší zážitek podpoří stále více populární video-mapping. Propojení živých umělců a interaktivních projekcí ve volném prostoru na objekty vytvoří jedinečnou a nevídanou show.


Blíží se 31. červenec a s ním i třetí ročník festivalu Lávka River Stage, který bude probíhat celý srpen, každé úterý, čtvrtek a neděli, pod záštitou primátora města Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. Partnerem tohoto projektu se stal Magistrát města Prahy odbor kultury, zahraničních vztahů a cestovního ruchu. Na konání festivalu se podílejí Klub Lávka ve spolupráci s Cirque Garuda.

Lávka River Stage 2012Lávka River Stage je nový cirkus, balet i opera, hudební vystoupení či artistická čísla a interaktivní světelné projekce. Diváci mají možnost zhlédnout na Vltavě show v mnohem větším stylu než v předchozích letech a užívat si bohatého představení. Okolí Karlova mostu se změní v pódium nevšedních zážitků díky pestřejší programové nabídce nebo světelné a projekční podívané.
Například každou neděli – 12., 19. a 26. se představí velký baletní soubor Bohemia Balet, takže je rozhodně na co se těšit.

„Jsme moc rádi, že se třetí ročník festivalu Lávka River Stage podařilo posunout o pořádný kus dál. Propojení všech zmiňovaných prvků je něco úplně nového. Pro domácí i zahraniční publikum to bude jedinečná příležitost vychutnat si nejkrásnější části našeho hlavního města z nové perspektivy,“
dodává autor projektu JUDr. Boris Gaydečka.

Celá vizuální show, která je prostoupena aspekty živého vystoupení, interaktivních projekcí a video-mappingu, se ponese v duchu příběhu zvaného Příběh o řece.


Účinkujícími jsou:


ATI – námět příběhu a režie
Umělec, který se zabývá novým cirkusem a audiovizuálními performancemi. Inklinuje k experimentálním technikám, jako je kontaktní žonglování. Do svých vystoupení zahrnuje i mapping projekce.

CIRQUE GARUDA – nový cirkus
Je to skupina umělců, jejímž hlavním záměrem je citlivé propojování žonglérských technik, fire show, akrobacie, fyzického divadla, klasické klaunérie s odkazem tradičního i nového cirkusu.

STRING LADIES – smyčcové nástroje
Jedná se o spojení atraktivního vzhledu s virtuózním hraním na smyčcové nástroje – klasické i elektrické.

BOHEMIA BALET – tanec
Bohemia Balet je soubor Taneční konzervatoře hlavního města Prahy, v něm vystupují absolventi a studenti školy. Ke spolupráci se souborem jsou zváni mladí i renomovaní domácí a zahraniční choreografové.

MARKÉTA MÁTLOVÁ – operní zpěv
je sopranistka, která i přes své mládí oslovila posluchače na téměř všech kontinentech světa.

PETRA PERLA NÔTOVÁ – operní zpěv
Oceňovaná operní zpěvačka, která od roku 2006 přijímá nabídku angažmá v Národním divadle Praha, kde se s velkým ohlasem představuje v roli Noriny v Don Pasquale.

KRISTÝNA VLČKOVÁ – akrobacie
Kristýna žongluje s míčky, kužely, chodí na chůdách, dělá ohnivá vystoupení (žonglování s ohněm, fakírské ukázky, skákání přes ohnivá švihadla), párovou akrobacii, její hlavní disciplínou a zaměstnáním je akrobacie a chůze na volném laně.

PETR KREJČÍK - videomapping
S projekcemi začal na sklonku roku 2004, občas vystupoval na techno parties, s postupnou zálibou v pop-artových minimalistických schématech.

ING. MARTIN ZRCEK – interaktivní projekce
Stále se snaží objevovat nové možnosti běžně používaných grafických systémů a divákovi tím zaručit originalitu divadelního vystoupení. Vyvinul nový částicový systém, který bude základem jedné z projekcí na Lávka River Stage 2012.

 



Text: Aneta Patáková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání