Blíží se další Cirkus Cirkus Festival!

Cirkus Cirkus FestivalUž je tu 3. ročník cirkusového festivalu, kde artisté předvedou svůj jedinečný um. Ve dnech 15. až 19. února budete moci zhlédnout na Praze 10 celkem 13 soutěžících z celého světa. Ve VIP porotě navíc přislíbila účast řada známých osobností jako například Anna Polívková, Martin Zounar, Jan Přeučil, Karel Roden a řada dalších. Nenechte si to ujít.


Kulturní servis Puls vás jako mediální partner po roce zase zve na přehlídku jedinečného artistického i zábavného umění, které nabízí jedině cirkusová manéž. Těšit se můžete na drezury koček, žongléry, disciplínu Hula Hop, akrobacii, břichomluvce, drezury slonů a koní, vzdušnou akrobatiku nebo třeba klauna. To vše předvedou umělci například z Ruska, Lotyšska, Německa, Austrálie, Itálie a dalších zemí. Samozřejmě bude zastoupeno i Česko.

Cirkus Cirkus FestivalCelým festivalem vás budou provázet Tereza Kostková a Petr Šiška v alternaci Jindřich Kriegel a Petr Kumpfe. A co přiblíží o celé akci samotný ředitel festivalu, pan Artur Kaiser? „Ten, kdo si nenechal ujít Mezinárodní festival cirkusového umění Cirkus Cirkus Festival 2011, podzimní Mezinárodní přehlídku cirkusového umění Cirkus Cirkus Classic 2011 nebo Mikulášskou v cirkuse, bude ohromen. Pro české návštěvníky chystáme opravdové skvosty a čísla, která převyšují o několik tříd všechny dosud prezentované cirkusové akce, které se kdy v České republice konaly. Samotní agenti hodnotí tento festival jako špičkovou světovou cirkusovou událost. O festivalu hovoří v samých superlativech, a v cirkusovém prostředí si dokonce vysloužil přívlastek malé Monte Carlo, což nás velice těší,“ řekl Kaiser.

Jak již bylo řečeno, tak v porotě samotné zasedne řada známých osobností. Účast přislíbili Bolek Polívka, Anna Polívková, Karel Roden,  Pavel Liška, Vladimír Kratina, Martin Zounar, Jan Přeučil , Miluše Bittnerová, Iva Frühlingová, Bohuš Matuš a Markéta Konvičková. Vedle nich pak budou hodnotit výkony i profesionálové nejvýše povolaní. Přijedou totiž programoví ředitelé z největšího cirkusového festivalu v Monte Carlu, z pařížského Moulin Rouge nebo také z těch největších cirkusů z Německa, Rakouska, Norska a Dánska .

Festival Cirkus Cirkus 2012 se bude konat od 15. do 19. února v Praze 10 na pláni Hagibor. Vstupenky zakoupíte v předprodejní síti Ticketportal a jejich ceny jsou za hlediště 450 Kč, lóže 790 Kč, superior 490 Kč a balkón 590 Kč. Více informací a program najdete na stránkách www.cirkusfestival.cz nebo na Facebooku - www. facebook.com/CIRKUSCIRKUS.


Text: Aneta Šimonková
Foto: Cirkus Cirkus Festival


 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání