Nezisková organizace Splněné dětské přání pomáhá rodinám a dětem ke štěstí už 2 roky

splněné dětské přáníPíše se sobota 22. února. Přesně před 2 lety od této chvíle se datuje vznik nového projektu, jehož poslání znělo – budeme plnit handicapovaným a nemocným dětem jejich kulturní přání a sny. Od té doby se neziskové organizaci podařilo rozzářit oči Vanessce, Nellince a Gábince. Své výročí oslaví realizací čtvrtého kola nazvaného Staň se muzikálovou hvězdou, které věnovala 17leté Kristýnce. Čím Splněné dětské přání překvapí v nejbližší době?


„Je to až neuvěřitelné, že to jsou již dva roky od doby, kdy jsme začali Splněné dětské přání plánovat a připravovali pilotní kolo. Tenkrát jsme byli s kolegyní Martinou velmi zvědavé, zda se nám vůbec s naším nápadem podaří uchytit a bude-li možné projekt rozvíjet dále. Reakce byly úžasné! Lidé se nás snažili motivovat, abychom v činnosti pokračovali dále, a nemuseli nás dvakrát pobízet,“ vzpomíná na začátky Splněného dětského přání jedna ze zakladatelek Kristýna Šmejkalová.

Její kolegyně a druhá autorka projektu nastínila dosud realizovaná kola. „První, komu jsme splnili přání nazvané Královna Kleopatra ožívá, byla tehdy 8letá Vanesska. Moc toužila vidět muzikál Kleopatra živě. Patronem akce byl Michal David, který jí ukázal i divadelní zákulisí a seznámil ji s představitelkami egyptské královny,“ připomněla Martina Šmejkalová a zmínila se i o dalších akcích. „Od té doby jsme splnili přání s titulem Hvězda vzdálená také 15leté Nellince, která se setkala se svojí oblíbenou zpěvačkou Markétou Konvičkou a v nahrávacím studiu s ní nazpívala duet Cizí světy. A zatím poslední kolo Staň se na jeden den cvičitelem lachtanů bylo věnované 15leté Gábince. Společně s cvičitelkou Perry, lachtanem Teddym a patronem Martinem Dejdarem nacvičili vystoupení a společně ho předvedli v rámci show Cirkus Cirkus Classic.“

 

www.splnene-prani.cz


Jak oslaví Splněné dětské přání druhé narozeniny?

„Bohužel nemáme v současné době finanční prostředky na to, abychom mohli uspořádat nějaké setkání s rodinami, které mají nemocné děti nebo třeba charitativní koncert. Proto jsme se shodli, že oslavíme druhý rok působení dalším splněným přáním. Čtvrté kolo Staň se muzikálovou hvězdou budeme realizovat 22. února 2014 ve spolupráci s muzikálem Děti Ráje,“ poodhalila další plány Kristýna.

A jaký úkol čeká organizátorky tentokrát? „Kristýnka má ráda písně Michala Davida a moc by si je chtěla zazpívat na skutečném jevišti. Muzikál Děti Ráje je na těchto skladbách z velké části postavený, proto jsme přání spojili s ním. Holčičku necháme zkrášlit jako skutečnou zpěvačku a společně s patrony, Šárkou Markovou a Františkem Pytlounem, bude mít zvukovou zkoušku, na které si společně zazpívají,“ doplnila informace Martina. Reportáž z kola Staň se muzikálovou hvězdou najdete na www.kulturniservispuls.cz/splnene-detske-prani již v pondělí 24. února.

splněné dětské přání


Co připravuje Splněné dětské přání v nejbližší době?

V současné době se intenzivně pracuje na spuštění nových webových stránek pro neziskovou organizaci, ty by měly fungovat jako multifunkční portál. Uživatelům by měl poskytovat nejen veškeré informace o Splněném dětském přání, ale také o jiných zajímavých kulturních či dobročinných činnostech. Rodiny zde najdou také tipy, kam vyrazit za zábavou a samozřejmě různé soutěže o zajímavé ceny. Výstavba portálu je momentálně rozvržena do 2 etap – nejprve je nutné uvést webové stránky do provozu a umožnit uživatelům přístup k článkům, novinkám a informacím. V další fázi se vývoj zaměří na rozšíření zábavy i poradenství zprovozněním kalendáře akcí a diskusního fóra. To by mělo rodičům pomoc nejen v navázání přátelství, ale především nabídnout možnost, jak se podělit o své starosti a získat detailní informace o různých onemocněních. Navštivte stránky www.splnene-prani.cz už nyní a prohlédněte si náhled, jak budou vypadat. Spuštění portálu je naplánováno na březen 2014.



Text: Splněné dětské přání
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání