Vánoční přání 2013: Po čem touží Dorotka, Tobias a Kristýnka?

splněné dětské přáníSplněné dětské přání naváže i letos na Speciální kolo – organizátoři pečlivě vybírali nemocné a handicapované děti, které na Štědrý den potěší originálním dárkem. Díky poradenské skupině APOGEO, sponzorovi této akce, bude obdarováno 12 šťastlivců, tolik let tato společnost působí na českém trhu. A komu se o Vánocích splní přání? Seznamte se s první trojicí – chlapečkem Tobiasem a holčičkami Kristýnkou a Dorotkou.


Nemoci si vybírají svůj dluh u všech stejně, ať už jde o dospělé nebo malé děti. Své o tom ví i 8letá Dorotka z Děčína. Když jí bylo 2,5 roku, zcela nečekaně zemřela její maminka. Pro rodinu to byl velký šok. Jak se však brzy ukázalo, nebyla to jediná nepříjemná událost, se kterou se museli vyrovnat. V září 2013 přišla další rána, to když lékaři odhalili, že má Dorotka leukémii. Holčička v současné době tráví svůj čas po nemocnicích na nejrůznějších vyšetřeních a terapiích. Snaží se statečně odolávat zákeřné nemocí a její tatínek i starší bráška jí v tom ze všech sil pomáhají. Dozvěděli jsme se, že by si Dorotka přála kamarádku, která jí bude oporou během její léčby. Ze všeho nejraději má holčička ráda barvy fialovou a růžovou, a přesně v nich bude oblečena panenka, kterou pro ni Splněné dětské přání vyrobí.

splněné dětské přání



Tobias se původně narodil jako jedno ze dvojčat, jeho bráška Mathias ale svůj životní boj bohužel po 14 dnech prohrál. Ačkoli chlapeček přežil, stoprocentního zdraví se mu také nedostalo. Lékaři mu diagnostikovali CHARGE syndrom, který označuje specifickou konfiguraci vrozených vad. Poté co jeho tatínek rodinu opustil, zůstali s maminkou nakonec úplně sami a v současné době spolu spokojeně žijí ve Zlíně. Dojemný příběh malého bojovníka nás velice zaujal. Pod vánočním stromečkem najde šestiletý Tobísek panáčka, který bude zhotovený přesně podle jeho přání - jednobarevný, ale zároveň veselý. Navíc bude opatřen speciálními poutky na hraní. Maminka nám prozradila, že takové hračky patří k jeho nejmilejším.

splněné dětské přání



Poslední, koho dnes představíme, je krásná sedmnáctiletá slečna Kristýnka. Ta žije společně s maminkou v Litvínově. Narodila se předčasně v osmém měsíci pomocí císařského řezu, během pár dní však doktoři oznámili nemilý verdikt ohledně jejího zdravotního stavu – holčička má Downův syndrom. Často bývají s tímto postižením spojené i potíže se srdíčkem, čemuž neunikla ani Kristýnka. Ve 13 letech musela na operaci srdce, která naštěstí proběhla bez komplikací. Díky neustálé péči a podpoře maminky je z ní krásná slečna a občas byste jen stěží poznali, že ji trápí nějaké nedostatky, natolik se dokázala posunout kupředu. Týnka je velice hodná, milá a klidná dívka. Má ráda lidi i děti kolem sebe. Pro ochranu a štěstí, aby se jí v roce 2014 dobře dařilo, k ní o Vánocích přiletí ručně vyráběný Andílek v její oblíbené fialové barvě.

splněné dětské přání


O dalších dětech, které Splněné dětské přání v rámci Speciálního kola obdaruje, se dozvíte už v pondělí 9. prosince. Více informací o Vánočním přání se dozvíte v článku "12 handicapovaným dětem se o Vánocích splní jejich přání".

Kdo je poradenská skupina APOGEO?
apogeo„Jsme ryze česká poradenská skupina APOGEO Group s hlavním sídlem v  Praze a pobočkou Nicosii. Řadíme se počtem svých klientů a rozsahem služeb mezi nejvýznamnější specialisty v oboru mezinárodního daňového plánování v České republice. Dále poskytujeme služby v oblastech daní, auditu, účetního a mzdového poradenství, outsourcingu mezd, znaleckých služeb a management consultingu. Nedílnou součástí skupiny APOGEO je společnost SMART Office & Companies, která je pod značkou SMART Companies, nejvyhledávanější v oblasti trustových služeb a ready-made společností na trhu v 30 zemích po celém světě, a SMART Office, přední poskytovatel sídel a služeb virtuálních kanceláří. Stabilní zázemí skupiny APOGEO přináší nezpochybnitelnou jistotou nejen pro své zaměstnance a obchodní partnery, ale díky širokému a vzájemně navazujícímu portfoliu služeb především pro své klienty,“ prozradila Klára Sierra závěrem.

 


Text: Martina Šmejkalová; Kristýna Šmejkalová
Foto: Dodal obdarovaný





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání