Tipy na dárky: Obdarujte své ratolesti krásnou dětskou knížkou

kulturní servis pulsAčkoli stále více dětí tíhne k moderním hračkám a technickým vymoženostem, tištěné knihy pořád neztrácí své kouzlo. Zkuste jim rozzářit oči pěknou pohádkou nebo dobrodružným příběhem, ukažte jim nové hrdiny, na které budou v dospělosti rádi vzpomínat. Připravili jsme přehled zajímavých publikací, které pod vánočním stromečkem potěší malé i větší čtenáře.



kulturní servis pulsAlexandra Salmela
Žirafí máma a jiné příšery

Soubor jednadvaceti bláznivých pohádek, které rámuje příběh o žirafí a sloní mámě. Hrdiny jsou děti, dospěláci, podivné bytosti a všelijaké obludy. Během dobrodružství, která zažívají, se dospělí dostávají do úzkých a z problémů jim pomáhají právě děti. Příběhy doplňují nápadité a hravé ilustrace Martiny Matlovičové. Vydalo nakladatelství Albatros.


kulturní servis pulsSarah J. Maasová
Skleněný trůn

Je jí 18 let a jmenuje se Celaena. Od dětství byla trénovaná k jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem v Endovieru. Je však chycena a odsouzena k doživotnímu vězení. Aby získala zpět svoji svobodu, musí v turnaji na život a na smrt porazit ty nejobávanější zločince. Její soupeře ale ohrožuje něco tajemného a děsivého. Nelítostný boj na život a na smrt začíná…  Vydalo nakladatelství COOBOO.


kulturní servis pulsMarcin Mortka
Tappi a první sníh

První díl z nové série Tappi a přátelé. Vítejte v kouzelném, zasněženém světě usměvavého Tappiho a rošťáckého Chichotka! V Šeptajícím lese bydlí viking Tappi se sobíkem Chichotkem. Společně chodí na procházky, připravují se na zimu a navštěvují kamarády — bobra Rachotka, veverku Čiperku a medvěda Břicháče. Čas od času však do Šeptajícího lesa přijde nečekaná pohroma. To pak Tappi s Chichotkem bez váhání opustí svou útulnou chalupu, aby všechno napravili. Někdy se z nezvaného hosta vyklube nový kamarád, jindy oba přátelé skončí celí zmáčení — nic, co by nespravil šálek horké čokolády. Vydalo nakladatelství HOST.


kulturní servis pulsAsa Larssonová, Ingela Korsellová
PAX - Neviditelný zloděj

Čtvrtý díl série PAX pro mladé čtenáře. Hlad, který se nedá utišit… V Mariefredu se ztrácejí peníze, věci i zvířecí mazlíčci a hlavním podezřelým je Alrik. Kdo jiný by mohl mít krádeže na svědomí než jeden z bratrů, kteří se sem před nedávnem přistěhovali do pěstounské rodiny? Většina lidí má okamžitě jasno a ani je nenapadne, že by za mizením věcí mohlo být něco jiného. Třeba magie. Plány černé čarodějnice se tak pomalu mění ve skutečnost… Vydalo nakladatelství HOST.


kulturní servis pulsJiří Kahoun
Ježibaba na koloběžce

Na krásném místě nad Berounkou, nedaleko Tetína, kde v létě hřeje slunce a v zimě se tu žení všichni čerti, se říká Kudyhůrka a bydlí tady strašidla. V krajní chalupě s chlívkem na kozu hospodaří bubačka Mezulánka s klukem Mezulánkem. Ve starém mlýně straší hastrman Vošplouch. A v poslední, přikrčené chalupě sedí s černým kohoutem křivonosá přihrblá bába s hlavou omotanou šátkem. Je to ježibaba Křížalka. S hastrmanem Vošplouchem jsou mírně řečeno na kordy, pořád si dělají naschvály. Maminka bubačka s klukem bubáčkem mají plné ruce práce s usmiřováním, aby aspoň občas zavládl klid… Půvabné pohádky od Berounky, ilustrované autorem. Vydal Knižní klub.


kulturní servis puls Andreas H. Schmachtl
Žabák Jeroným: Vynálezce bez bázně a hany
Jmenuje se Žabák. Jeroným ŽABÁK. A na něj a jeho neuvěřitelné vynálezy čekal svět už hodně dlouho! Protože bez Jeronýma by neexistovaly poštovní automaty, které dokážou poslat až 2999 pohlednic najednou, poloautomatické dešťové sprchy a už vůbec ne zneviditelňující svízelový krém. Nezdárný žabák Nick, rovněž kutil, proto hledá sebemenší příležitost, jak Jeronýmovy plány překazit. Jenomže Jeroným je na něj zkrátka a dobře příliš chytrý! Příběhy k předčítání plné překvapení a s veselými ilustracemi. Vydal Knižní klub.


kulturní servis pulsStephen Hawking, Lucy Hawkingová
Jirkův vesmírný lov pokladů

Fantastická cesta vesmírem při hledání vesmírného pokladu je plná nejen neuvěřitelných dobrodružství Jirky a jeho kamarádů, ale i nejnovějších vědeckých poznatků o vesmíru a také úvah předních světových vědců. Jirkova nejlepší kamarádka Anička potřebuje pomoc. Její otec Erik pracuje na důležitém vesmírném projektu, ale z ničeho nic se objevily potíže. Jeho robot, který byl vyslán na Mars, se začal chovat velmi podivně. Co se stalo? Je to snad zpráva od mimozemšťanů? Dokážou děti vyluštit jeho poselství, které je zavede do vesmíru na neuvěřitelný lov pokladů napříč galaxií? Knížka, kterou napsali Lucy Hawkingová a její otec, profesor Stephen Hawking, nejslavnější vědecký génius ve vesmíru, navazuje na úspěšný první díl Jirkův tajný klíč k vesmíru. Vydal Knižní klub.

 


Text: Dagmar Tichá
Foto: Oficiální foto nakladatelství





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání