Kam vyrazit s rodinou na Den dětí? Tipy na různá místa po celé Praze

kulturní servis pulsBydlíte v Praze a přemýšlíte, kam se svými ratolestmi vyrazit za zábavou na Den dětí? Kulturní servis Puls připravil pár tipů na zajímavé akce – s letadly na letišti, za hvězdami do planetária, za zvířátky do Zoo Praha, nebo z pohádky do pohádky, na své si snad přijde každý.


DĚTSKÝ DEN V PLANETÁRIU
Pro každého, kdo má v sobě kousek dítěte, připravilo pražské planetárium speciální program na víkend, který v oba dva dny startuje v 10:30. V sobotu můžete vidět od 11 hodin O rozpůlené hvězdě a od 14 hodin O zvědavé kometě, v neděli bude od 11 hodin Obloha pro zvídavé děti aneb jak funguje planetárium a od 14 hodin Skřítek a nové planetárium. V časovém rozmezí od 12 do 15 hodin je připraven navíc také doprovodný program s překvapením.

Datum konání: 31. 5. – 1. 6.
Lokalita: Praha 7 - Stromovka
Více informací na: http://www.planetarium.cz/


DEN DĚTÍ NA LETIŠTI VÁCLAVA HAVLA
Na oslavu Dne dětí Letiště Praha připravilo individuální exkurze do neveřejných prostor, a to zejména pro malé návštěvníky. Do 15 let jsou prohlídky zdarma, pro každého zájemce je však nutná rezervace předem. Exkurze budou probíhat v časech 9:00, 10:00, 11:30 a 12:30. Tyto prohlídky mají svoji tradici od roku 2007 a počet lidí, kteří je navštíví, se každoročně zvyšuje.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 6 – Letiště Václava Havla
Více informací na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/den-deti-letiste-vaclava-havla-praha-56245/


DĚTSKÝ DEN V ZOO PRAHA
Tento rok bude zoologická zahrada v Praze slavit s Městskou policií a filmovým festival Mental Power. Děti do 15 let budou mít vstup za 1 korunu. Návštěvníci mohou vyzkoušet různé soutěže a kvízy, mezi výběhy zvířat vyroste skákací hrad, dětská dopravní školička nebo zkušebna alkobrýlí. Zlatým hřebem programu bude v 11 hodin křest dvou tajemných mláďat, jejich kmotry se stanou Vojta Kotek a Tereza Voříšková.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 7 - Troja
Více informací na: www.zoopraha.cz


DĚTSKÝ DEN PRAHY 14
Akce se uskuteční v čase od 10 do 13:30 na fotbalovém hřišti v Hloubětíně. Pro děti i rodiče jsou připraveny zábavné soutěže, dětské divadélko, yoyo exhibice, gumoběh, lezecká lahev, gladiátor a malování na obličej. K dispozici bude také občerstvení. Programem bude provázet moderátor. Vstup na akci je zdarma.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 9 - Hloubětín
Více informací na: http://praha14kulturni.cz/detsky-den-prahy/


DĚTSKÝ DEN V OBCHODNÍM CENTRU NOVODVORSKÁ PLAZA
Čeká na vás odpoledne plné extrémních sportů, free running show, workshopy a samozřejmě soutěže o skvělé ceny. Tak neváhejte a přijďte si užít odpoledne plné zábavy od 14 do 19 hodin. Akce se uskuteční za každého počasí buď pod širým nebem, nebo v pasáži obchodního centra.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 4 - Novodvorská
Více informací na: www.plazanovodvorska.cz/aktuality/detsky-den-s-adrenalinem


POHÁDKOVÁ ZAHRADA V OBCHODNÍM CENTRU ČERNÝ MOST
Vstupte brankou do pohádky. Kouzelné bytosti nejen královského původu si pro vás připravili soutěže, hry i hádanky. Komu se podaří všechny splnit, čeká ho sladká odměna. Každé dítě projde spolu se svým rodičem pohádkovou říši a na konci si vyrobí malý dárek.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 9 – Černý Most
Více informací na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/den-deti-pohadkova-zahrada-ddm-cerny-most-praha-46491/


DĚTSKÝ DEN V KINĚ RADOTÍN
Ať už půjde o malé děti či větší výrostky, kluky nebo holčičky, pro každého z nich má na dětský den Kino Radotín připraveno nějaké promítání. Na programu bude Hádej, hádej s kocourem, Mrňouskové, následovat bude Lego příběh ve 3D a odpoledne zakončí Bella a Sebastián. Po projekcích mohou děti v hale kina namalovat zážitky z filmů. Každý dětský návštěvník navíc dostane jako dárek omalovánky k filmu RIO 2. Hodně zvídavým nabízí kino speciální příležitost – mohou si prohlédnout promítací kabinu.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 5 - Radotín
Více informací na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/detsky-den-v-kine-radotin-praha-55837/


DEN DĚTÍ V NÁPRSTKOVU MUZEUM ASIJSKÝCH, AFRICKÝCH A AMERICKÝCH KULTUR
Chcete spojit zábavu s poznáváním? Pak přijďte v neděli do Náprstkova muzea. Od 14 do 17 hodin bude pro děti připraven bohatý program. Vydají se na objevnou výpravu, během níž za pomoci pracovního listu s otázkami a úkoly prozkoumají celé muzeum. Během výpravy budou muset například prokázat své dovednosti v chytání ryb, nebo procvičit svůj čich při poznávání cizokrajného koření. V kreativní dílně mohou vyrobit núbijské šperky či pirátskou vlajku – inspirací jim může být nově otevřená výstava Země černých faraonů nebo Čas zámořských objevů.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 1 - Kampa
Více informací na: http://www.nm.cz/Naprstkovo-muzeum/Akce-NpM/Mezinarodni-den-deti-v-Naprstkove-muzeu.html


DEN DĚTÍ V TOULCOVĚ DVOŘE
Oslavte svátek dětí se starými hrami. Honění káči a obručí, odpalování špačků, chytání drápků, skákání přes švihadlo, v pytlích nebo panáka, házení na cíl a střelba z luku – to je malá ukázka disciplín, které budou pro návštěvníky připraveny. Na návštěvu přijede již tradičně Pohádkový hrad Točník, který přiveze středověké zbraně a palice. Program završí posezení u ohně u kytary a při opékání špekáčků.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Praha 10 - Hostivař
Více informací na: http://www.toulcuvdvur.cz/details/3107208-den-deti/

 


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání