Neseďte na Velikonoce doma, víme, kam vyrazit

velikonoce 2013Kulturní servis Puls připravil velikonoční speciál. Zapátrali jsme, co se bude dít o Velikonoční neděli a pondělí, z pestré nabídky akcí jsme dali dohromady ty nejzajímavější, kam můžete se svým partnerem, rodinou a dětmi vyrazit. Divadelní představení, koncert lidových písní a tanců, zábavná odpoledne či výstavy, tipy jsou pestré jako velikonoční vajíčka.


Výstava o pražských Velikonocích
Muzeum hlavního města Prahy připravilo pro veřejnost výstavu Pražské hravé Velikonoce, která bude otevřena až do 4. dubna 2013. Základem projektu je expozice zaměřená na Velikonoce, jak je slaví křesťané a jak se slavily v minulosti v hlavním městě. V rámci expozice se budou prezentovat střední školy a odborná učiliště podle svého zaměření. Ani letos nemůže chybět soutěž základních škol „O nejhezčí velikonoční kraslici“. Na výstavu můžete zavítat 31. 3., na Velikonoční pondělí bude zavřeno. Otevřeno je od 9 do 18 hodin, Pražské hravé Velikonoce najdete v budově na Poříčí 52 v Praze 8.

Na bobové dráze bude legrace
Víkendový program si můžete zpestřit také na bobové dráze. Originální nápad, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Akce Velikonoce s dětmi na bobové dráze se stala již tradicí a jinak tomu nebude ani letos. Pro malé návštěvníky bude navíc připraveno mnoho soutěží a zábavných her. Pokud vám vytráví, můžete zavítat do místní restaurace, která připravila speciální menu. Velikonoční akce proběhne 31. března 2013 od 10 do 16:30. Bobová dráha se nachází v Prosecké ulici 35 v městské části Praha 9.

Lidová vystoupení dětí a mládeže
Nejlepší mezinárodní show, která nabízí spojení moderních a klasických tanců, zpěvu a folklóru, tak se prezentuje 9. mezinárodní hudební a taneční festival dětí a mládeže. Akce se uskuteční 31. 3. 2013 od 17 hodin v pražském Kongresovém centru. Prožijte neděli v lidovém duchu. Lístky jsou v prodeji od 150 korun.

Velikonoce v jazzových rytmech

Příjemné zklidnění nabídne jazzový klub Reduta, kde 31. března 2013 vystoupí Old Timers Jazz Band. Tahle partička má ve svém repertoáru více než 250 skladeb, které můžeme žánrově zařadit od ragime, přes gospel, spirituály, až po swingový dixieland 20. - 40. let. O kvalitní muziku nouze rozhodně nebude a dle kladné pověsti ani o dobrou zábavu. Old Timers jsou známí svým zapálením pro věc, stoprocentním nasazením a touhou navodit na svých koncertech příjemnou a pohodovou atmosféru. Band vystoupí v tradiční sestavě trumpetista a zpěvák Josef Krajník, na klarinet a saxofon hrající Michal Zpěvák, za bicí usedne Petr Zimák, s banjem a kytarou se dostaví Petr Krumhanzl, s tubou Zdeněk Vlasatý a trombonem a zpěvem je doplní Jaroslav Zelený. Koncert začíná ve 21:30, vstupenky jsou za jednotnou cenu 300 korun.

velikonoce 2013

 

Ukažte svou kreativitu
V rámci pražských velikonočních trhů bývá každoročně otevírána i Dětská velikonoční staroměstská dílnička, kde mohou návštěvníci vyrábět velikonoční kraslice, slepičky, kohoutky, zajíčky nebo pestrobarevné řetězy. Dílničku najdete na Staroměstském náměstí, vstup je pro všechny zdarma. Provozní doba je o víkendu v čase 12 - 19 hodin, od pondělí do pátku pak od 15 do 18 hodin. Každý den je pro veřejnost připraveno také loutkové divadlo, jehož představení začíná v 17 hodin.

Zábava bude i v obchodním centru
Metropole Zličín pořádá pro veřejnost, obzvláště pak rodiny s dětmi, zábavné akce pravidelně. Co nabízí program o letošních Velikonocích? Pokud zavítáte o Velikonoční neděli nebo pondělí do nákupního centra, můžete si zdarma uplést pomlázku, namalovat vajíčko pro koledníky tradičním i netradičním způsobem, vyrobit dekoraci ze slámy či včelího vosku, nebo vlastnoručně natisknout velikonoční přání. V blízkosti informačního centra budou připraveny také stánky s ukázkou řemesel, která si mohou návštěvníci vyzkoušet. Novinkou bude stánek s krásnými staročeskými loutkami. A když budou děti hodné, možná se dočkají i divadelního představení. Program začíná v 11 hodin a potrvá zhruba až do páté hodiny odpolední.

Odhal Tutanchamonova tajemství
Výstava Tutanchamon – jeho hrobka a poklady přenese návštěvníky do kouzelného starověkého světa. Můžete nahlédnout do útrob obrovské pokladnice, objevíte nové světy a zázraky, o kterých jste do této doby neměli nejmenší tušení. S pomocí nejnovějších technologií se tvůrcům podařilo oživit fascinující svět zaniklého exotického impéria z údolí Nilu. Expozice bude veřejnosti přístupna i během velikonočních svátků. V neděli 31. března bude otevřeno od 9 do 21 hodin, v pondělí 1. dubna jsou návštěvní hodiny stejné. Lístky zakoupíte na pokladně v cenovém rozmezí od 200 do 1 000 korun v závislosti na věku a počtu návštěvníků.

Na Velikonoce do divadla? Proč by ne!

Stavovské divadlo v Praze nabízí 1. dubna 2013 divákům veselou činohru Bláznivý den aneb Figarova svatba. Klasická francouzská komedie stále nestárne. Sluha Figaro se snaží svým důvtipem i intrikami zachránit svou lásku Zuzanku před milostnými nároky hraběte Almavivy, který se snaží stůj co stůj uplatnit své právo první noci. Inscenace se inspiruje nejen Beaumarchaisovou divadelní hrou, ale také da Ponteho libretem a hudbou božského Mozarta. Představení bude začínat úderem 17. hodiny. V předprodejních sítích zbývají poslední volné vstupenky v ceně 200 a 470 korun.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akcí





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání