Recept na filátka ze pstruha s mandlovou krustou a soutěž o poukázky na nákup

kulturní servis pulsChcete si dopřát zdravou lehkou večeři? Vyzkoušejte jednoduchý recept na přípravu lahodného pstruha v mandlové krustičce. Budete se cítit příjemně zasycení, a zároveň svému tělu dopřejete něco zdravého. Pstruh je díky zvýšenému obsahu zdravých tuků, zejména omega 3 nasycených mastných kyselin, výborný na hubnutí. Zapojte se do naší soutěže a může vyhrát nákupní poukázku!


Suroviny:
4 čerství větší pstruzi
3 citrony
50 g plátkovaných mandlí
3 lžíce másla
2 lžíce nasekané petrželky (nebo pažitky)
sůl

kulturní servis puls

Postup:
Pstruha nejprve očistíme a poté z něj ostrým filetovacím nožem odkrojíme oba filety. Každý filet začistíme a zbavíme kostí a páteře. Citrony nakrájíme na tenké plátky 

Dno většího pekáče pokryjeme plátky citronu. Na ně pak rozložíme filátka ze pstruha kůží dolů. Každé z nich osolíme, pokryjeme drobnými oříšky másla a zasypeme mandlemi. 

Přendáme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme asi 15 až 20 minut. Hotové dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme spolu s upečenými plátky citronu. 

Filátka podáváme jako předkrm s bílým pečivem. Pokud je chceme podávat jako hlavní jídlo, zapečeme filátka na vrstvě předvařených nových brambor a podáváme spolu. Obdobně zpracujeme i sivena nebo lososového pstruha. Výborné čerstvé ryby zakoupíte ve vybraných prodejnách Kaufland. 

Zaujal vás tento recept? V Kauflandu nakoupíte vše na jeho přípravu. Vyzkoušet můžete nejen pstruha, ale i další čerstvé chlazené ryby z Kauflandu. Bohatý výběr mořských i sladkovodních ryb a mořských plodů vás překvapí svou prvotřídní chutí a kvalitou. U obslužného pultu se můžete poradit, který druh si vybrat a jak ho nejlépe připravit. 


Soutěž:
kulturní servis pulsHrajte s námi o 3 nákupní poukázky do Kauflandu v hodnotě 500 Kč a můžete vyrazit na nákup čerstvých ryb. Stačí, když odpovíte na níže uvedenou soutěžní otázku. 

Soutěžní otázka zní: Proč se doporučuje konzumace pstruha?

1) Přiberete po něm pár kilo
2) Vydržíte po něm dlouho vzhůru
3) Díky obsahu zdravých tuků snáze zhubnete 

Svou odpověď zašlete na emailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript :
- do předmětu zprávy napište „recept na pstruha“,
- do zprávy zadejte správnou odpověď (například A) „Přibere po něm pár kilo“),
- připište své osobní údaje: jméno, příjmení, adresu a telefon.


Soutěž končí v pátek 13. listopadu 2015 v 19 hodin.
Výherce bude kontaktován telefonicky nebo e-mailem.

 


Text: Redakce
Foto: Kaufland





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání