Kdo se podívá na Světový den knihy se Splněným dětským přáním?

světový den knihyV sobotu 26. dubna 2014 se v pražském Kulturním centru 12 uskuteční 1. ročník akce Světový den knihy a autorských práv. Návštěvníci mohou vidět Vyšehradský kodex, poslechnout si autorská čtení, zajímavou přednášku, nebo se zapojit do tematického workshopu. Splněné dětské přání pořádalo soutěž pro handicapované a nemocné děti - mohly zasílat své výtvory v podobě básniček, nebo pohádek, záleželo jen na nápadu. Kdo se stal šťastným výhercem?


Seznamte se s literaturou zblízka, můžete se těšit na soutěže, veřejná čtení, přednášku o autorském právu a chvilku poezie. Seznámíte se s autory elektronického časopisu Lemurie a pro osvěžení si můžete zpestřit čas výstavou ilustrací. Během programu bude vyhlášen i vítěz soutěže literárního portálu Piště povídky (www.piste-povidky.cz).

Osvěžením programu bude účast zakladatelek neziskové organizace Splněné dětské přání, Kristýny a Martiny Šmejkalových. Ty připravili soutěž pro handicapované a nemocné děti, do které se mohly přihlásit se svými vlastními výtvory, ať už šlo o pohádky, nebo třeba básničky. Výhercem se stala 18letá Zuzanka Gareisová z Plzně, ta zaslala do soutěže básničku O létě. Tu zarecituje v rámci programu jako skutečná umělkyně. Pokud chcete přijít usměvavou slečnu podpořit, budete vřele vítání. Akce začíná ve 14 hodin, vstup je zdarma. Více podrobností o programu se dozvíte v článku: Světový den knihy představí Vyšehradský kodex a talentované spisovatele.

zuzanka gareisová


Výherní dílo Zuzanky Gareisové:

Báseň O létě

Léto se blíží,
děti běží po rozkvetlých loukách,
sbírají květiny, to budou prima
prázdniny!
Sluníčko nás pěkně hřeje,
přitom se hezky směje.
Směje se do té doby,
než zapadne za zahrady.
Zahrady jsou plné ovoce
a zeleniny,
už se těším na prázdniny.
Strašně mě to mrzí,
je čas na loučení,
to se přiznám bez mučení" učení".
Mějte se báječně a snad brzy na viděnou
i s mojí  vyhranou cenou
a teď už nashledanou.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání