Kožená obuv Fred de la Bretonière – dokonalé řemeslo, originální vzhled, nezaměnitelné detaily

kulturní servis pulsKolekce nepřehlédnutelných dámských a pánských bot ve třech produktových liniích (Fred de la Bretonière, Shabbies Amsterdam, Fretons) zastřešených jednotnou vizí zakladatele a hlavního designéra Freda de la Bretonièra, nabízí nový concept store the DOGS v centru Prahy, jediný kamenný obchod s top „high street“ značkami v České republice.


Proslulý návrhář Fred de la Bretonière se narodil 23. prosince 1944 v Amsterdamu a už od dětství se zřetelně projevovala jeho tvůrčí osobnost a talent pro technologie. Absolvoval Akademii výtvarných umění v Haagu, uspořádal několik výstav, ale cítil, že jeho ambice jsou jiné. Po vytvoření prvních návrhů objevil svou životní vášeň – navrhování bot a tašek, které ženy i muži milují a chtějí je nosit každý den.

kulturní servis pulsV roce 1970 si u něj známý obchodní dům De Bijenkorf objednal 600 kusů kabelek, které pod vedením Freda vyrobili amsterdamští squatteři. Jeho tašky, a také jeho dynamický přístup, přitahovaly pozornost veřejnosti a Fred de la Bretonière se brzy stal známou osobností. V roce 1976 byl zvolen nejlepším návrhářem bot v Nizozemí. V roce 2010 Fred oslavil 40. výročí existence své značky a zároveň se mu dostalo jednoho z nejvyšších vyznamenání v italském obuvnickém průmyslu – byl povýšen na Cavaliere řádu Lavaro – Santi Crispino e Crispiano.

Značka Fred de la Bretonière je na trhu více než 40 let a od začátku používá prvotřídní přírodní usně, které vypadají lépe a lépe, čím více jsou opotřebované. Fred stále zůstává věrný sám sobě a svému nadčasovému stylu, kombinujícímu kvalitu s trvanlivostí, což zákazníci oceňují zvlášť v dnešní době, kdy má většina věcí omezenou životnost. Jeho modely odrážejí stále stejnou nenucenost a zároveň solidnost, dokonalé řemeslné provedení s citem pro detail. „Moje boty a tašky jsou navrženy tak, abyste se cítili lépe při každém kroku. Začnou vést svůj vlastní život s osobností, kterou jste do nich vložili. Stanou se vaší součástí. Stejně jako džíny, čím více je nosíte, tím více jste k nim připoutáni,“ říká Fred de la Bretonière.

Linii Shabbies Amsterdam Fred de la Bretonière stvořil v roce 2005, stala se evergreenem především díky mistrovskému propojení nových technologií a tradičních kvalitních přírodních materiálů. Shabbies  Amsterdam kolekce přináší současné boty a tašky s typickým rukopisem Freda de la Bretonièra – řemeslo, originalita, autenticita, používání přírodních usní. Charakteristickým znakem Shabbies bot jsou vysoce kvalitní podrážky s originálním designem.  Modely z Shabbies Amsterdam kolekce jsou nonšalantní, pevné a lze je obout při mnoha příležitostech, každý výrobek je diskrétně označen logem Shabbies. Ten, kdo nosí Shabbies, určuje svůj vlastní styl!

Fretons je nová sub značka od Freda de la Bretoniéra, představená na podzim 2012. Fretons kombinuje všechny Fredovy designy stvořené pro sport a volný čas. Moderní, mladistvé, městské a expresivní! Sportovní look s řezanými čistými anebo naopak ozdobnými detaily. Modely jsou vyrobeny z odolné kůže, semiše v kombinaci s kůží a všechny mají kožené tkaničky. Součástí kolekce jsou vysoké a nízké tenisky, vyšší kožené boty a další typy sportovního obutí. Společným nepřehlédnutelným detailem je červené „očko“ na vnitřní horní straně boty, Fretons kresby na jazyku boty a červené prošití v kůži. Každý pár má visačku dokládající jeho pravost.

 





Text: Otiz
Foto: 2media.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání