Startuje Prague Fashion Week 2013!

prague fashion weekTeploty klesají, Praha se obléká do trechcoatů a lidé mají nad hlavami stále častěji deštníky. Léto je pro tento rok minulostí, to ale není důvod k melancholii. Alespoň pro milovníky módy a stylu je tu celé září ve znamení přehlídek a módních show. Letos toto období startuje Prague Fashion Week 2013. Organizátoři na tiskové konferenci představili exkluzivní hosty a pomyslně akci zahájili.


Cílevědomost je asi nejvýraznější vlastností obou pořadatelek Prague Fashion Weeku Karolíny Bosákové a Barbory Bergové. Na letošním ročníku je totiž opravdu vidět posun vpřed. Od školních lavic Vysoké školy umělecko-průmyslové se tisková konference přesunula do pražského hotelu Boscolo a kromě prostor se také změnil přístup celého týmu. Vše bylo připravené do posledního detailu, omezil se chaos a nepříjemné čekání. Navíc se Bergové s Bosákovou podařilo získat název Fashion Week a pomyslně se tak zařadit k světovým týdnům módy.

Kromě již zmíněných organizátorek zasedl v hotelovém salonku 1. náměstek hlavního města Prahy Jiří Vávra, který převzal záštitu nad projektem. Ten nejvíce kvitoval spojení módy a charity, jež je nyní díky spolupráci s Petrou Němcovou a její nadací posíleno.

Za hlavního mediálního partnera Harper´s Bazaar přijala pozvání jako již tradičně šéfredaktorka Barbara Nesvadbová. „Doufám, že tvoříme jakéhosi průvodce Fashion Weekem a i toho, kdo zve nejen čtenáře Harper´s Bazaar, ale i lidi, kteří se pouze o módu zajímají jako fanoušci,“ řekla Nesvadbová o více než šedesátistránkové příloze zářijového vydání. Ta má obsahovat veškeré informace o nadcházejícím Prague Fashion Weeku i lidech, kteří se na něm podílí.

Mimo zmíněné partnery a sponzory byli přítomni také exkluzivní zahraniční hosté. Po Alexandru Herchcovitchovi přijela prezentovat svou kolekci pod značkou Saphir East návrhářka Hirono, která patří k nejúspěšnějším japonským tvůrcům. „Ve své kolekci bych vám chtěla zkusit ukázat spojení prosté jednoduché a krásné dekorační linie. Především bych chtěla, abyste se podívali na mé vidění těchto dvou linií, a jak mohou fungovat dohromady,“ vyjádřila své přání návrhářka, jež v pondělí večer odstartovala maraton přehlídek.

Vzácným hostem je také úspěšná španělská modelka Eugenia Silva. Tu okouzlilo kromě památek i velké množství kvalitních českých návrhářů. Na tiskovou konferenci dorazila v šatech od Kláry Nademlýnské. Podle dohody s pořadateli by ji měli čeští designéři oblékat po celou dobu pobytu zde. Oblečení jí ale natolik uchvátilo, že se rozhodla pár kusů zabalit a odvézt si s sebou domů do New Yorku.

Na závěr ještě Bergová s Bosákovou oznámily další módní akci, která navazuje na úspěšnou květnovou Fashion night, během níž se „přes noc“ otevřelo přes 40 butiků v Pařížské ulici a jejím okolí a zákazníci si mohli užít jejich jedinečnou a luxusní atmosféru. Celá akce se proto ve spolupráci s Harper´s Bazaar uskuteční znovu 21. října.

 






Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání