Dreft Fashion Week se blíží, novým partnerem projektu je česká supermodelka Petra Němcová

dreftTak jako všude ve světě i v Česku vrcholí přípravy na týdny módy. Ani letos nebudeme ochuzeni o ten z nejlepších, co naše scéna nabízí – Dreft Fashion Week. Ten startuje už 9. září a celý týden se můžeme těšit nejen na přehlídky mladých i zavedených českých tvůrců, ale i na workshopy, večírky nebo třeba fashion talks. Novým partnerem projektu je topmodelka Petra Němcová.


A právě Petra Němcová je pro Dreft Fashion Week jistě velkým přínosem. Díky topmodelčiným kontaktům se akce může těšit i zahraniční podpoře a možnosti zahraničních investic. A to je to, o co se DFW od začátku snaží - protlačit kvalitní českou módu do zahraničí. A i díky tomu se letos mladé české módní políčko má opravdu na co těšit. Jedna příležitost střídá druhou, jen tak dál.

Petra zároveň převzala záštitu nad charitativní částí projektu. V rámci loňského ročníku se konala charitativní galavečeře v Míčovně Pražského hradu, kde se vybrala částka 500 000 Kč. Organizátoři Dreft Fashion Weeku hodlají v této tradici pokračovat. Peníze putují na Petřinu nadaci Happy Hearts.

A na co se letos můžeme na Dreft Fashion Weeku těšit? Je známo, že DFW je z části hlavně uzavřená akce, tudíž velká část přehlídek a akcí je pouze na pozvánky. Šťastní majitelé některé z nich, zažijí například Exkluzivní otvírací přehlídku japonské návrhářky Saphir East a následný večírek Harper’s Bazaar. Mohou se zúčastnit koktejlu Pročne?!, Forbes či Marks&Spencer, vidět přehlídku We Are Replay, nebo si popovídat s osobnostmi jako Eva Jiřičná, Giovanni Bianchi, Tamara Kotvaldová či Taťána Kuchařová na fashion talk Fashion is Great Britain.

 

dreft


Většinu ale zajímá hlavně program pro veřejnost, ten je letos velice pestrý. Zahájí ho večírek Douglas a Guerlain, zajímavý bude bezpochyby interaktivní blok London Calling s přednáškami, workshopy a expozicí britských značek včetně Victoria Beckham nebo Alexander McQueen. Přehlídky odstartují až v sobotu a těšit se můžete na módní přehlídku VŠUP a UJEP, Young Talents Range Rover Evoque Selection, kde se představí Libor Komosný, Denisa Dovalová a Lay Sedláková. Nenechte si ujít ani přehlídku vítěze Dreft black card, kterým je letos Lukáš Macháček a večerní přehlídku Taťány Kovaříkové či Beaty Rajské.

V neděli se pak můžete zúčastnit prezentace butiků Replay, Diesel, Van Graaf či La Perla. A samozřejmě víkend nabídne i doprovodný program. V sobotu to bude fashion talk Návrhářky versus šéfredaktorky s předními českými osobnostmi včetně Beaty Rajské, Taťány Kovaříkové, Kláry Nademlýnské, Ivany Mentlové a šéfredaktorů magazínů Elle, Harper’s Bazaar, InStyle, Proč Ne?! A další. A rozhodně bude stát za to i nedělní přednáška Eugenia Bramerini, jehož modely oblékla například Lady Gaga.

Dreft Fashion Week startuje 9. září a potrvá do 15. září. Probíhat bude ve stanu na Alšově nábřeží a na dalších vybraných místech. Lístky na přehlídky pro veřejnost jsou už v předprodeji. Cena na ty méně exkluzivní, rozhodně ale neméně zajímavé je 99 Kč, ostatní pak stojí 250 Kč. Za závěrečnou přehlídku La Perla potom zaplatíte 2 999 Kč.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání