Českou Miss ovládly brunetky. Vítězkou je Gabriela Kratochvílová

Česká missNejen šťastná sedmička vynesla sympatické Gabriele Kratochvílové titul Česká Miss 2013. Nejkrásnější Češka vynikala v soutěži už od začátku, a to jednak krátkým sestřihem, ale především také svým vystupováním a přirozeností. I přesto, že během promenády ve večerních róbách klopýtla, zvolili ji diváci v sobotu 23. března 2013 jako nástupkyni Terezy Chlebovské.


Letošní rok se ve finále soutěže krásy Česká Miss sešla opravdu velmi silná sestava. V top desítce, která se probojovala až na samý vrchol, by se jen těžko hledala dívka, která svým způsobem nezaujala, bohužel to nestačilo k tomu, aby se finále soutěže nestalo jen dalším stereotypním galavečerem. Pozvednout to nedokázal ani Libor Bouček, který slavnostní vyhlášení moderoval.

„Ani jste si neodpočinuli a je tu další přímá volba. Tentokrát se však bude volit přímo královna,“ těmito slovy odstartoval Bouček finálový večer České Miss 2013 a následně se deset nejkrásnějších dívek z celé republiky poprvé za večer představilo v celé své kráse. Ze soutěžících se nevyklubaly žádné kuňky, představily se divákům sebevědomě a s grácií.

 

česká miss


Následovala disciplína, která na soutěži Miss nemůže chybět - tedy promenáda v plavkách. Po ní se dívky představily ve video příspěvcích z Filipín, kam před finále odjely na soustředění. Za úkol měly zkusit si méně či více tradiční povolání tohoto ostrovního státu. Převzaly na sebe role řidičky autobusu, učitelky aerobiku v místní škole, prodejkyně na trhu nebo třeba tanečnice v místním hotelu.

Protože se galavečer konal v Hudebním divadle Karlín, tematicky se dívky předvedly také jako muzikálové tanečnice na píseň z muzikálu Žebrácká opera. Během ní je zpěvem doprovodil sám Libor Bouček. Kromě něj svým vystoupením zpestřil večer například Jiří Korn, Tomáš Klus nebo Karel Gott a nechyběl ani úryvek z Žebrácké opery v podání Ondřeje Brzobohatého.

Tradičně poslední disciplínou byla promenáda ve večerních šatech. Letošní rok se dívky předvedly v opravdu nádherných luxusních róbách značky Bluemarine. Přehlídku doprovodil Petr Matěják hrou na housle, které, jak prohlásil moderátor: „Jsou tak drahé, že jsem jejich cenu zapomněl.“ A pak už konečně přišlo to, na co všichni celý večer čekali – vyhlašování výsledků.

 

česká miss


Českou Miss Earth a tedy druhou vicemiss pro rok 2013 se stala exotická dívka s číslem 4, Monika Leová. Na druhém místě se umístila a titul Česká Miss World získala Lucie Kovandová s číslem 3. Tu volila sama odborná porota. A vítězkou, kterou zvolili diváci Prima Family, se stala krátkovlasá třiadvacetiletá brunetka Gabriela Kratochvílová. Korunku krásy jí předala sama čestná předsedkyně poroty, italská herečka Ornella Muti. Vedle té zasedli v porotě také Michaela Maláčová, Miroslav Donutil, Marie Rottrová, Martin Kraus a zástupci z řad partnerů a sponzorů soutěže.

Finále České Miss je každoročně očekáváno s velikou pompou, bohužel téměř vždy spadne do kolejí zdlouhavého vyhlašování a zdá se, jakoby soutěžící dívky dostávaly čím dál méně a méně prostoru, co se týká disciplín. Celovečerní stereotyp vždy naruší alespoň závěrečné vyhlašování, které jednoduše má své kouzlo a dokáže vyvolat mrazení v zádech, očekávání a napětí.



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto České Miss





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání