Fanoušci Star Wars se sejdou v říjnu v pražské O2 areně

Kulturní servis PulsV pražské O2 areně se 15. října uskuteční promítání filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. Ikonickou hudbu tohoto filmu složenou Johnem Williamsem, zahraje živě The City of Prague Philharmonic Orchestra - Filharmonici města Prahy. Film bude promítán na obří velkoplošné plátno o rozměrech 20 na 10 metrů. Jedná se o první promítání s živým orchestrem této ikony science fiction v České republice. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal.


Filmová sága Star Wars zasáhla miliony fanoušků po celém světě. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších filmových příběhů všech dob, jehož sláva a popularita přesáhla filmová plátna a stala se jednou z nejcennějších značek planety. Čeští fanoušci Star Wars se nyní dočkají unikátního zážitku. "Díky velkému projekčnímu plátnu a velkému filharmonickému orchestru budou diváci naprosto vtaženi do děje a budou moci prožít zničení Hvězdy smrti naprosto na vlastní kůži," sděluje tisková mluvčí pořádající agentury JVS Group Květa Havelková.

V rámci české premiéry Star Wars v konceptu velkoplošného promítání a živého hudebního doprovodu se bude v Praze promítat prvně natočený díl Star Wars: A New Hope - Nová naděje. Ten natočil George Lucas již v roce 1977 a představil tak světu nový fenomén. Film, kterým to vše začalo a který změnil budoucnost filmového průmyslu. Nová naděje získala celkem sedm filmových Oscarů. Filmoví fanoušci v tomto filmu poprvé viděli Dartha Vadera, Luka Skywalkera, Han Sola, princeznu Leiu, ale i roboty R2-D2 nebo C-3PO.

Kulturní servis Puls

Kromě přelomu v oblasti trikových efektů a celkové výpravy filmu hraje nepřehlédnutelnou roli v snímku samozřejmě hudba. Za tu získal skladatel John Williams cenu Oscar, Zlatý Globus, cenu Bafta i Grammy. Stal se tak jedním z nejúspěšnějších filmových hudebních skladatelů všech dob. "Myslím, že neexistuje žádná slavnější filmová melodie, než právě ta ústřední k filmu Star Wars, která poprvé zazněla ve filmu Nová naděje. V podání kompletního filharmonického orchestru půjde o skvělý zážitek," doplňuje Havelková. Celá show bude zajištěna nejmodernějším zvukovým aparátem.

Více zde http://www.jvsgroup.cz/koncert/necht-vas-sila-provazi-zazni-v-rijnu-10270

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání