Karel Hašler Open Air – jedinečný koncert již v neděli 30. září 2017!

Kulturní servis PulsKoncert Karel Hašler Open Air je poctou Prahy tomuto jedinečnému muži, navazujícím na velký koncert v Lucerně v roce 2004, pořádaným ke 125. výročí jeho narození (záznam v ČT a na DVD) a na odhalení jeho pomníku na Starých zámeckých schodech v Praze v roce 2009 u příležitosti 130. výročí narození. Koncert by měl být připomínkou jeho tragické smrti, od které v prosinci minulého roku uplynulo 75 let. Pro popularizaci tohoto velikána, jehož písničky žijí dodnes je zvolen koncert až 9 měsíců po té, v pro open air koncert příznivější době.


Dramaturgem koncertu je Radan Dolejš, muzikolog a propagátor Hašlerovy tvorby. Stejně jako on, tak i jména účinkujících, kteří, každý za sebe, ve svých aranžích a své typické interpretaci, přiblíží písně Karla Hašlera posluchačům v naší současnosti, jsou zárukou kvality blížícího se koncertu. Myšlenku podporuje a záštitu převzal: radní pro kulturu Hl.m.Prahy Jan Wolf a ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman, spolupořadatelem je Městská část Praha 1.

Dvouhodinový koncert KAREL HAŠLER OPEN AIR se uskuteční v sobotu 30. září 2017 na Hradčanském náměstí v Praze, za významné podpory Ministerstva kultury České republiky, Magistrátu Hlavního města Prahy a celoplošných mediálních partnerů. Koncert bude snímat Česká televize (hlavní mediální partner) a záznam bude vysílat kanál ČT1 v říjnu 2018 u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu.

Celá akce je finančně zajištěna dílem ze soukromých zdrojů partnerů a donátorů této významné akce a díky významu této akce i velkým dílem díky účelové dotaci Magistrátu hl.m. Prahy i dotaci a podpory Ministerstva kultury ČR.

Kulturní servis Puls

KAREL HAŠLER OPEN AIR
Koncert k 75. výročí úmrtí Karla Hašlera

Datum konání: 30. září 2017 od 19:00 hod.
Místo konání: Hradčanské náměstí
Dramaturg koncertu: Radan Dolejš
Režie televizního záznamu: Jan Fronc
Účinkující: Patrola Šlapeto, Iva Pazderková s kapelou, Markéta Konvičková, Martina Bárta (Eurovision Song Contest 2017), Václav Noid Bárta s kapelou, Ondřej Gregor Brzobohatý s kapelou, Jarek Nohavica, Slza, Petr Bende, Richard Tesařík, František Segrado, smyčcové trio Inflagranti.
Moderátor: Petr Rychlý
Délka koncertu: cca 120 minut – Vstup volný!

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání