Skupina Epydemye raketově stoupá vzhůru

kulturní servis pulsČeskobudějovická kapela Epydemye vydala své třetí album s názvem Kotlina, natočila videoklip Milada a připravila pro své příznivce speciální koncert v bohnickém Divadle Za plotem, který se uskuteční 5. října 2015.


Album Kotlina vydala Epydemye v červnu 2015 vlastním nákladem, je o ni velký zájem jak v řadách fanoušků skupiny, tak mezi odborníky a novináři. V recenzi deníku Právo deska obdržela hodnocení  90 % a vysoké hodnocení získala i v časopise Rock and Pop.

Na albu najdete 11 písní, které se zabývají důležitými momenty české historie 20. století a s ní spjatými osudy významných osobností. Autoři se dotýkají životních příběhů Jana Palacha, Artura Londona, Adolfa Opálky nebo Milady Horákové.

„Je to pro nás takový velký splněný sen. Pánové autoři zpracovali témata, která je dlouho zajímala a navíc se nám podařilo natočit album ve spolupráci s Daliborem Cidlinským jr., který je vynikajícím muzikantem a producentem,“ říká zpěvačka a kontrabasistka  Lucie Vlasáková. Na aranžích písní se podíleli také hostující muzikanti David Landštof (bicí a perkuse) a Josef Štěpánek (elektrické kytary a steel kytara).

Aktuálně k albu byl dokončen nový minimalistický videoklip ke křehké  písničce „Milada,“ věnované Miladě Horákové. Videoklip pro Epydemyi vytvořilo MMstudio anatáčel se v pražských uličkách a zákoutích. Klip si můžete prohlédnout na webu kapely www.epydemye.cz nebo Youtube, kde má právě premiéru.

Do třetice připravila  Epydemye  speciální koncert pro Kotlinu, na kterém  zahraje písně se všemi muzikanty, kteří se podíleli na natáčení. Koncert se uskuteční 5. října v bohnickém Divadle Za plotem. O tom, že si Kotlina rychle našla své posluchače a fanoušky vypovídá fakt, že je tento koncert již několik týdnů vyprodaný.


 


 


Text: Martina Chlaňová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání