Bruno Mars dobil Ameriku, nyní míří do Evropy

bruno marsAmerický zpěvák, skladatel a producent Bruno Mars, který nesporně patří mezi nejtalentovanější a nejpřesvědčivější umělce současnosti, vystoupí 6. listopadu 2013 v pražské O2 areně. Americká část jeho The Moonshine Jungle World Tour začala 22. června ve Washingtonu, na ni pak navazuje evropská štace. Tu Bruno zahájí 2. října 2013 v Belfastu.


Bruno Mars své fanoušky doposud potěšil dvěma řadovými nahrávkami. Album Doo-Wops & Hooligans z roku 2010 bylo nazváno časopisem Rolling Stone „debutovým pop albem roku: 10 téměř dokonalých písní“. Na desce se objevil i platinový singl „Just the Way You Are“, který bodoval na prvních místech hitparád mnoha zemí a za který Bruno Mars získal Grammy Award za „Best Male Pop Vocal Performance“.

Doo-Wops & Hooligans obsahuje ale i další hity známé z našich rádií - „Grenade”, „The Lazy Song”, „Marry You“ a „Count On Me“. Mars získal celou řadu ocenění, např. ASCAP Song of the Year, cenu Billboard Music Award za Top Radio Song pro „Just the Way You Are,” cenu BRIT Award za International Male Solo Artist, cenu American Music Award, dvě ocenění MTV European Music Awards včetně Best New Artist a cenu People’s Choice Award za Favorite Male Artist. V roce 2011 byl jmenován jedním ze sta nejvlivnějších lidí na světě v anketě časopisu Time.

Druhého alba Unorthodox Jukebox se fanoušci dočkali 10. prosince 2012. Mars a jeho tvůrčí a autorský team The Smeezingtons (Mars, Philip Lawrence, Ari Levine) se spojil se slavnými producenty, jako jsou Jeff Bhasker, Mark Ronson a Diplo, aby vytvořili album s deseti písničkami.

bruno marsBruno Mars byl třináctkrát nominován na cenu Grammy a jeho debutové album získalo po celém světě devětatřicetkrát platinu! Prodal přes 45 milionů singlů a na YouTube vidělo jeho klipy přes miliardu diváků.

Talentovaný zpěvák, autor, producent a hudebník se narodil v hudební rodině v Honolulu na Havaji. Jeho otec, hispánský perkusionista z Brooklynu, organizoval show ve stylu Las Vegas, ve které účinkovala celá rodina, včetně jeho matky, talentované zpěvačky. Čtyřletý Mars viděl, jak jeho rodina pro publikum na Waikiki Beach zpívá hity Motownu, směsky doo-wopu a napodobuje známé zpěváky. Krátce poté se malý Mars Soon stal dokonalým napodobitelem Elvise Presleyho a začal s rodinou pravidelně vystupovat.

Po střední škole Mars odletěl z Havaje do Los Angeles s cílem stát se umělcem. Musel si ale počkat, protože se začalo dařit autorskému a produkčnímu týmu The Smeezingtons, který Mars založil s Philipem Lawrencem a Ari Levinem. Trio začalo psát hity pro různé umělce – mimo jiné i pro Flo Ridu – „Right Round”, Travie McCoye – „Billionaire” a K’Naana - „Wavin’ Flag”, která se stala hymnou fotbalového šampionátu FIFA World Cup 2010.

Bruno Mars se poprvé proslavil svými hity v létě 2010 jako host v singlech „Billionaire” (Travie McCoy ) a „Nothin’ On You” (B.o.B.). Po celosvětovém úspěchu Doo-Wops & Hooligans Mars napsal skvělou baladu „It Will Rain” pro hudební soundtrack k filmu The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1. Úspěch skladby „It Will Rain” znamenal pro Marse jedenáctý singl v Top 10, po jeho superhitech „Just The Way You Are” a „Grenade” – stejně jako po písničkách, které stvořili The Smeezingtons, včetně známé CeeLo Greenovy skladby „Fuck You.”

V Česku se Bruno Mars objeví 6. listopadu, kdy vystoupí v pražské O2 areně od 20 hodin. Vstupenky nabízí předprodejní sítě od 890 korun.

 



 



Text: Livna
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání