CD tipy: Žánrový koktejl

hudbaV aktuálních CD tipech jsme tentokrát vybrali dva české zástupce a jednoho z Velké Británie. Tři sestry přichází s novinkou „Líná hudba, holý neštěstí“, rapper Vladimir 518 vydává svou druhou sólovku nazvanou „Idiot“ a legendární zpěvák Rod Stewart po dlouhé době nahrál desku se svými novými písněmi, kterou pojmenoval „Time“. Žánrově jde tedy o pestrou, ale i kvalitní nabídku.


tři sestryPo tříleté přestávce nabízí populární tuzemská kapela Tři sestry svým fanouškům nové album. To nese název „Líná hudba, holý neštěstí“ a lídr skupiny Lou Fanánek Hagen ho objasnil následovně: „Zjistili jsme, že neumíme vytvořit a hrát ploužák – sestrovské pomalé písně převyšují průměrné střední tempo většiny rádií a ty rychlé jsou fakt rychlé, tak jsme se s tím smířili a název tomu odpovídá.“ Před dvěma týdny spatřil světlo světa videoklip k singlu „Školka“. Kromě této písně je na desce ještě dalších patnáct. Novinka vychází v několika edicích, samozřejmě na CD, zakoupit ji můžete digitálně a na vinylu pak bude k dispozici v červnu. Tři sestry potěší fanoušky už v pátek 17. a v sobotu 18. května v Praze na Džbáně, kdy oslaví 28. narozeniny živými koncerty s řadou spřátelených kapel. Zahraje zde například Visací zámek, Plexis, Doctor P. P. či Totální nasazení.

rod stewartOsmašedesátiletý britský zpěvák a muzikant Rod Stewart oslaví příští rok už padesát let na scéně. Nyní přichází po řadě coververzí s klasickou novou studiovou deskou s vlastními písněmi. Ta dostala jméno „Time“ a v základní padesátiminutové verzi obsahuje dvanáct písní a téměř všechny pocházejí právě z dílny Roda Stewarta. Jedinou výjimkou je skladba „Picture In A Frame“, kterou napsal Tom Waits. Rockovější album plné kytar a mandolíny nastiňují pohodové singly „She Makes Me Happy“ a „It’s Over“, které i s klipy kolují po světě už zhruba měsíc. Pro fajnšmejkry jsou k dispozici i bonusová vydání alba s třemi písněmi navíc. S produkcí Rodovi pomohl Kevin Savigar. Už 1. června vyráží Stewart na turné „Live The Life Tour“, které potrvá až do prosince. Zhruba měsíc ho můžete vidět po Evropě, na podzim bude hrát v Severní Americe.

vladimirDruhá sólová deska rappera Vladimira 518 s názvem „Idiot“ vychází už ve středu 15. května. V únoru už sice svým fanouškům nabídl album „Flashback“, ale šlo jen o souhrn jeho dosavadní tvorby za posledních sedm let. Tentokrát už přichází plnohodnotný nástupce desky „Gorila vs. Architekt“. Po klasickém CD nosiči vyjde také LP a digitální verze ke stažení. Lídr vydavatelství Bigg Boss pozval na album spoustu hostů z řad rapperů i zpěváků. Namátkou Orion, Ektor, Hugo Toxxx, Jiří Korn, Matěj Ruppert či Michael Kocáb. Mezi producenty pak třeba Roman Holý. Prvním z patnácti nových tracků byl už v zimě singl „Nemám zájem“, který šel ven i s klipem. V pátek 24. května navíc proběhne v pražském Veletržním paláci křest „Idiota“, a to hned na dvou koncertech během večera. Vladimir pro tuto příležitost sestavil kapelu, v níž zasedne za bicími Adam Koller, na basu zahraje Matěj Havlíček, o vokály se postará duo Tutti Frutti a support rapperem bude LA4.

 


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání