Lipo se vrátil domů, Liberec mu byl vděčný

lipoLiberecký rapper Lipo koncertoval v pátek 19. dubna pro své krajany v tamním klubu Maximal. Energické show předskakovali kluci z ATMO music, Lipovi pak hostovaly dvě mladé zpěvačky Debbi a Kateřina Marie Tichá. Kromě jejich společných singlů došlo v setu i na starší věci z éry BPM. Publikum, převážně teenagerovského věku, se dobře bavilo a vracelo energii na pódium.


Když jsme s kolegou vyráželi z Prahy do Liberce, netušili jsme, v jakých prostorách se koncert odehraje. Maximal je vlastně klasická moderní diskotéka, kde také celý večer hráli spíše popové a taneční písničky. Vstup byl povolen od šestnácti let a na této spodní hranici bylo v klubu lidí víc než dost.

Už u vchodu po nás chtěli občanský průkaz, což bylo vzhledem k tomu, že mi požadovaných šestnáct bylo už v uplynulém století, úsměvné nedorozumění. Vstupné pro zájemce spraví 90 korun, pokud ale na Facebooku potvrdíš účast na akci, můžeš se dovnitř dostat za 60. Do VIP prostor, které byly hojně zaplněny, pak pronikneš za 290 Kč.

Až v poslední páteční hodině přebral otěže DJe producent ODD a začal hrát hip hopové skladby, aby tak připravil přítomné na hlavní menu večera. Právě mladý beatmaker tvoří s rapperem Beefem dvojici, která si říká ATMO music a která to také slušně rozjela na zahřátí. Singl „Řekni mi“, kde ODD hraje na kytaru, je velmi působivý. A také „Fáma“, i bez Jakuba Děkana, lidi slušně rozhýbala.

Po kratší pauze už se na pódiu objevil i Lipo, který tentokrát odjel zhruba čtyřicetiminutovou show, tedy kromě featuringů, sám. Odstartoval staršími věcmi  „Doba je jenom jedna“ a „Madam Poezie“, pak ale už došlo na skladby z jeho debutového alba „Více než hudba“. Například zněly písně „V temnotě“ či „Šílená“.

lipo


Pak si Lipo pozval Kateřinu Marii Tichou a spolu vystřihli aktuální hit „Do města přišla zima“. Při „Naposled“ se vrátil k mikrofonu Beef a potom už došlo i na Debbi, která tento týden vydala novou desku „Love, Logic & Will“ a zapěla z ní za doprovodu kytary v podání Martina Ledviny singl „You Take Me There“. Následovala pochopitelně i veleúspěšná písnička Lipa s Debbi „Ležím v tvé blízkosti“. Mladý rapper se pak rozloučil opět staršími, ale známými kousky. „Horizonty“ a hlavně „Chill“ si liberečtí fanoušci rádi poslechli.

Písničky i koncerty Lipa mě baví, ale jeho páteční program s řadou hostů mohl být koncipován trochu jinak. Dokážu si představit zhruba hodinovou show, kde by se Jonáš se svými skladbami střídal třeba s krátkým setem ATMO, několika skladbami Debbi a také pár písněmi Kateřiny Marie Tiché. Společné skladby jsou samozřejmostí, ale každý by tak mohl odprezentovat i kus sebe a v pestrém publiku, jaké se v Liberci sešlo, by si všichni přišli na své.

Beef by tak mohl Lipovi pomáhat po celou dobu vystoupení, jako tomu bylo třeba loni na letních festivalech, a když už má s sebou dvě skvělé mladé zpěvačky, nemusí znít refrén písně „Šílená“ z přehrávače, ale pěkně naživo. Rozhodně by se dalo na konceptu zapracovat, i tak jsem se ale vracel do Prahy s dobrým zážitkem a  hlavně i s dvojrozhovorem Lipa s Kateřinou Marií Tichou, který ti přineseme během příštího týdne. Tak se těš!






Text: Pavel Urban
Foto: Pavel Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání