Xavier Baumaxa pokřtil 2CD Dawntempo

baumaxaÚterní večer 2. dubna v Lucerna Music Baru patřil Xavieru Baumaxovi a jeho hostům, které tvořili členové nové umělecké kapely X. B. Jazz Sex Tet . Klub byl narvaný k prasknutí skalními fanoušky, od nichž dobrovolným darem vybral bezmála 300 tisíc korun. Díky tomu mohl financovat vznik svého 2CD, které s natěšeným publikem pokřtil.


Každý, kdo Baumaxovi přispěl nad určitou částku, dostal lístek, tričko a CD zadarmo jako poděkování za podporu. Umělec se svěřil, že obdržel i příspěvek ve výši 15 tisíc korun a to prý bude mít ocenění soukromého koncertu.

 

baumaxa


Akce sice začala o necelou půl hodinu později, ale fenomenálním začátkem bylo vše odpuštěno. Večer byl rozdělen na dvě půlky, přičemž v té první prezentoval Xavier s kapelou největší pecky z nového alba „Dawntempo“. Byly to pomalejší písničky plné sólíček bubeníka Pavla Bady Zbořila a Radka Němce, který hrál na trubku a svými fantastickými výkony dostával fanoušky do euforie.

Po 20 minutové pauze přišel Baumaxa sám a bos na pódium a začal hrát své největší pecky jako například „Lidé z malých vesniček“, „Nowodobé kulty“ i jeho naprosto úžasný song „Positiff peopula“, který rozesměje kde koho. Atmosféra byla naprosto báječná a myslím si, že všichni čekali, až začne hrát právě své staré osvědčené songy okořeněné vtipem, narážkami a vulgarismy. „Dawntempo“ je Xavierovo sedmé album a po jeho úterním koncertu lze očekávat, že bude mít stejně velký úspěch jako jeho předchozí tvorba. Určitě stojí za to si 2CD koupit a poslechnout.






Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání