CD tipy: Od vážné hudby k hip hopu

Italského tenoristu Andrea Bocelliho, bývalé dívčí trio Destiny’s Child a Vladimira 518 pojí v těchto dnech a týdnech jediné. Můžete si obstarat a poslechnout jejich nově vydaná alba. Bocellimu na desce PASSIONE hostuje třeba Jennifer Lopez. Beyocné a spol. obohatily vybrané písně o lásce LOVE SONGS singlem Nuclear a český rapper přináší mixtape FLASHBACK se souhrnem své tvorby.


Andrea BocelliČtyřiapadásetiletý italský nevidomý tenorista Andrea Bocelli o sobě dává zase po čase vědět. Jeho čtrnácté album obohacuje třiašedesátičlenný orchestr, ale i řada známých hostů. Kromě virtuálního duetu s Edith Piaf „La Vie En Rose“ si s Bocellim zazpívaly třeba Jennifer Lopez a Nelly Furtado. Nejvíce ale asi ze čtrnácti písní zaujme nová úprava hitu Elvise Presleyho „Love Me Tender“. Další zajímavostí je, že Bocelli na albu zpívá v šesti různých jazycích, kromě italštiny zní třeba i francouzština či španělština. Produkčně se pod desku podepsal známý David Foster. Na živé vystoupení Bocelliho se mohou těšit i čeští fanoušci. Světoznámý umělec vystoupí 18. května v pražské O2 areně.

Destiny’s ChildI když dívčí skupina Destiny’s Child skončila své aktivní působení už v roce 2006, tuto značku nyní holky oprášily a vydávají výběrové album s názvem „Love Songs“. Čtrnáct skladeb z let 1997 až 2004 je tedy, jak už z názvu vyplývá, o lásce. Kapela však mezi ně zařadila i úplnou novinku „Nuclear“, kterou dívky nahrály přímo pro tuto desku. Poslechnout si jí můžete na oficiálních stránkách skupiny www.destinyschild.com. A když jsme zvali na koncert Bocelliho, pozveme vás také na vystoupení Beyoncé. Ta se s Kelly Rowland a Michelle Williams ukázala nedávno jako Destiny’s Child celému světu v rámci přestávkového programu Super Bowlu a 19. dubna zavítá v rámci světového turné „The Mrs. Carter Show“ také do Bratislavy, což je rozhodně dobrá a nedaleká příležitost vidět Beyoncé naživo.

Vladimir 518Člen hip hopové partičky PSH Vladimir 518 připravuje svou druhou sólovku. Ale ještě před ní dal dohromady jednatřicet skladeb ze svého repertoáru a nyní je vydává na mixtapu nazvaném „Flashback“. Celé to namixoval DJ Mike Trafik a samozřejmě na této novince se známými skladbami od roku 2007 až do současnosti uslyšíte i celou řadu hostů. Ať už jde o kolegy ze scény Jamese Cola, Huga Toxxxe, LA4 kluka, Oriona, Ektora či slovenských matadorů Vece a Rytmuse, ale i o umělce z jiných hudebních sfér. Představí se třeba Monkey Business, Tata Bojs, Lešek Semelka či Dara Rolins. Vladimir do bohatého digipacku zařadil i svůj poslední singl „Nemám zájem“. Grafickou podobu obalu si navrhl sám.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpetů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání