Keane vezmou fanoušky na výlet do zvláštní země

KeaneVelký sál Lucerny ožije 2. listopadu novými melodiemi britské formace Keane. Ta totiž letos v květnu vydala album STRANGELAND a nyní ho představí naživo českým fanouškům. Předprodej vstupenek je v plném proudu a samotný koncert se kvapem blíží.


Příznivci indie-rockových Keane měli půl roku čas na to, seznámit se s novými singly „Black Rain“, „Silenced By The Night“ nebo „Disconnected“ z nejnovější desky. Nyní je kapela zahraje i na pražském koncertě, kde mimo těchto písní zazní ještě další 9 skladeb z alba „Strangeland“ i starší úspěšné hity. Samotní členové skupiny popisují svůj poslední počin jako nejupřímnější a nejosobnější z desek, co zatím vydali.

KeaneDo podvědomí se Keane dostali hlavně díky hitům „Everybody´s Changing“ a „Somewhere Only We Know“. Album „Hopes and Fears“, ze kterého jsou oba jmenované singly, se stalo ve Velké Británii platinovým a v České republice získalo zlatou desku. Kromě dvou již zmíněných CD mají na kontě „Perfect Symmetry“ z roku 2008 a „Under The Iron Sea“ z roku 2006.

Historie kapely sahá do roku 1995, kdy ale působila pod názvem The Lotus Eaters. Teprve o dva roky později se k formaci přidal nynější frontman Tom Chaplin a přejmenoval skupinu na Keane. Dalším zásadním mezníkem v historii skupiny byl rok 2001. Tehdy odešel kytarista a zbylí členové se rozhodli hrát nadále bez kytary v pozadí.

Pokud tito talentovaní hudebníci patří k vašim oblíbencům, rozhodně si nenechte ujít jejich listopadový koncert v Lucerně. Začátek akce je naplánován na 20. hodinu. Koupi lístků rozhodně nenechávejte na poslední chvíli. Vstupenky jsou zatím k dostání v předprodejní síti Ticketpro.

 



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání