Legendy se vrací: Turné podpoří handicapované děti

splněné přáníKonec roku se blíží a není zatím jisté, zda nepůjde i o konec světa. Rockoví pardálové z kapely Legendy se vrací se proto rozhodli pro velkolepé zakončení – společně se zpěvačkou Markétou Konvičkovou a finalistou soutěže Hlas ČeskoSlovenska Danielem Mrózkem vyrazí na Konec světa tour 2012. Koncerty budou v mnoha ohledech netradiční, například i tím, že umělci podpoří projekt Splněné dětské přání zaměřený na nemocné a handicapované děti.


Legendy se vrací a Markéta Konvičková podpoří společným turné originální projekt Splněné dětské přání. Ten má za cíl otevřít dveře do světa kultury nemocným a handicapovaným dětem, jež by jinak neměly možnost prožít svůj sen. Organizátoři projekt podporují vlastnoruční výrobou panenek, které mohou zájemci koupit pro sebe nebo je darovat nemocným dětem. Umělce to motivovalo ke speciální objednávce vlastní kolekce.

Podle showmana Petra Šišky, lídra Dogy Izziho, kytarového mága Andonise Civopulose, hráče na peruánský cajón Libora Pyšky i blonďaté Markéty Konvičkové vznikly panenky s jejich vizáží. Hudebníky to natolik nadchlo, že objednali 10 sérií, které budou dražit na svých koncertech. Celý výtěžek bude věnován projektu Splněné dětské přání k realizaci dalších kol, během nichž umožní dalším handicapovaným a nemocným dětem nezapomenutelný kulturní zážitek.   

Konec světa tour 2012 zahrnuje devět speciálních koncertů, které se uskuteční ve vyhlášených klubech v České republice od Domažlic, přes Prahu, Brno, Ostravu, až po Třinec. Legendy se vrací představí posluchačům nový repertoár největších rockových hitů v netradičním akustickém aranžmá. Zahrají i autorské písně z nedávno vydaného alba „Gold CD“.

Splněné dětské přání


V rámci tříhodinové show vystoupí i zajímaví hosté - talentovaná zpěvačka Markéta Konvičková a nově vycházející hvězda Daniel Mrózek. Blonďatá kráska bude mít na programu písně ze dvou řadových alb a jednoho DVD. Dojde však i na rockové fláky, které by v jejím podání leckdo nečekal. Překvapivým účinkujícím na turné je Daniel, jehož pilotní singl „Poslední náboj“ aktuálně brázdí rozhlasový éter.

Jak dopadne souboj hudebních generací na koncertech, které slibují nezapomenutelný zážitek a velkou návštěvnost, uvidíme brzy. První vystoupení v rámci Konec světa tour 2012 se uskuteční v pátek 2. listopadu v Domažlicích.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto kapely





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 Šárka Zahradnická 2012-10-31 15:04
Projet Splněná dětská přání má smysl a já jsem nadšená, že i známé osobnosti se zapojí a tím podpoří pomoc dětem. Protože není nic krásnějšího než dětský úsměv, proto Vám Martino a celému kolektivu Kulturního servisu Plus přeju hodně takových lidí kteří projekt podpoří a pomůžou dobré věci. Hodně štěstí a sil Šárka
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání